Vinuri Ro

Aligoté Curtea Regală 2010

Aligoté, soi specific de struguri originar din Franţa, zona Burgundia, a fost uşor aclimatizat şi-n România, unde se regăseşte cu predilecţie în regiunile viticole ale Vrancei şi Dobrogei. Mulţi îl consideră un partener de cursă lungă, fiind un vin sec sau demisec, asociat preparatelor din vânat şi carne la grătar.

Producătorul Alcovin Măcin are în protofoliul său Aligoté Curtea Regală, un vin sec, produs în DOC-ul Sariţa Niculiţel, în anul 2010, cules la maturitate deplină, ce surprinde plăcut prin culoarea sa galben – verzuie, cu arome intense de soc, caise şi fân proaspăt cosit. Este un vin tânăr, cu note intense de prospeţime, cu un bun echilibru mineral, cu o aciditate uşor ridicată, specifică vinurilor tinere.

Postgustul este moderat, cu tente amărui şi senzaţii de citrice. Caracteristicile sale îi conferă o personalitate distinctă în rândul suratelor tinere, armonia şi echilibrul aromelor sale fiind recompensate, la consursul de vinuri organizat în 2011 la Salonul naţional de vinuri VINVEST – Timişoara, cu medalie de argint.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi