Albe

Vinul de Crăciun

Crăciun reprezintă o sărbătoare a familiei, a bucuriei reîntâlnirii cu cei dragi, prilejul de a ne bucura de aceste clipe magice alături de un vin bun.

Pe lângă deja tradiţionalele vinuri roşii, la masa de Craciun trebuie să-şi găsească locul şi vinuri albe, iar în acest an ne-am gândit la un vin provenit dintr-un soi românesc şi anume Tămâioasa Românească.

Cei de la crama Budureasca au reuşit să creeze un vin expresiv, aromat, în care regăsim o mutitudine de arome proaspete, fructate precum și note florale de iasomie, salcâm, miere, soc, trandafir, busuioc.

Gustativ este echilibrat, delicat pe alocuri, aromele de fructe bine coapte (pere, mere, ananas) fiind bine structurate și persistente. Citricele se simt plăcut, iar pe final, mixul de fructe coapte cu un grapefruit elegant te conduce cu gândul spre un vin de gastronomie, cu o aciditate ridicată și un nivel de alcool atât cât trebuie.

Vinul a evoluat frumos, elegant, notele sale fiind mult mai delicate ca acum un an sau doi (este producţie din anul 2018, un vin multimedaliat şi deopotrivă apreciat).

Îl vedem asezonat lângă preparate din pește, frigărui din carne de pui, aperitive și alte preparate mai ușoare de început de masă.

Și, cum vă menționam cu alte ocazii, la un vin, totul se schimbă în mometul în care îl asociezi corespunzător, existând o legătură chimică strânsă, o sinergie între vin și mâncare, rezultând un gust și o savoare pe care nu le regăsim separat.

Nu trebuie decât să experimentați, astfel veți reuși să vă formați propriile opinii despre vin, mâncare și savoarea combinării perfecte a acestora. Sărbători cu bine alături de cei dragi!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi