Albe

Vine in Flames 2019

Legendele spun că pe vremea domniei sale, regale Burebista, se pare că ar fi decis să ardă viile, tocmai datorită exceselor bahice ale supușilor săi. Pornind de la această legendă, astăzi avem o gamă de vinuri cu un titlul sugestiv “Vine in Flames”, obținut 100% din struguri de Fetească Regală.

Budureasca Vine In Flames Fetească Regală 2019 este un vin alb sec, culoare galben pai intens, limpede, cristalin. Olfactiv regăsim  arome florale de primăvară, ce amintesc de iasomie, flori de corcodiş şi fructe de vară coapte.

Buduresca Vine in Flames 2019 Fetească Regală

Gustativ, regăsim senzații plăcute de citrice, mango, piersică, caisă, ce sunt completate de o aciditate vibrantă, bine susținută și de nivelul de alcool ce este bine integrat. Vinul a evoluat frumos, discret apar şi note de buchet de sticlă, care-l fac mai interesant de analizat şi savurat.

Așadar un vin care se regăsește în nota vinificatorului Stephen Donnelly, cu un concept ce a plecat de la o legendă antică, flăcări și vin, moarte și renaștere. Și se pare că vinul a renăscut pe plaiurile de odinioară, pe unde dacii își cultivau viile acum două mii de ani și mai bine.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi