Vinificatie

Soluţii Inovatoare de la Oak Solutions Group

Oak Solutions Group lansează soluţii inovatoare pentru baricurile din stejar: doagele pentru vin Nr. 3 Espresso Toast (Website: oaksolutionsgroup.com).
Prin lansarea celei de a treia variante a acestui sistem inovator, doagele de la baricurile de stejar prezintă câteva caracteristici distincte, demne de luat în seamă.

Cu precădere aromele şi taninini transmişi vinurilor odihnite în astfel de butoaie inovatoare, care au doage cu contur, precum şi modalitatea de ardere a acestora diferită faţă de forma doagelor tradiţionale, reprezintă o soluţie eficientă şi inovatoare.

În loc de a avea o suprafaţă netedă, doagele pentru vin Nr. 3 Espresso Toast sunt doage proiectate pentru a avea o siluetă ondulată, ne explică Kyle Sullivan, directorul adjunct al companiei. Rezultatele sunt uimitoare, aromele sunt mai repede transferate vinului prin doagele canelate şi, de asemenea, în timpul producerii şi arderii, căldură radiază mai adânc în straturile de bază ale lemnului de stejar, lucru îmbucurător pentru a scoate în evidenţă, ulterior, aromele deosebite.

Atunci când arderea este combinată cu tehnologia de prăjire a lemnului în infraroşu, aceasta creează baza unui complex de arome lemnului ars. Ca rezultat doagele Nr. 3 sunt caracterizate printr-un amestec de arome opulent, nebănuit, inclusiv de cafea şi ciocolată amăruie, asigurând un amestec bogat de arome. Aromele rezultate în urma contactului între vin şi butoiul creat din astfel de doage face ca baricurile de acest gen să fie o alegere excelentă pentru o varietate de stiluri de vin. Rămâne la latitudinea celor mai experimentaţi şi talentaţi enologi să ne surprindă plăcut cu vinuri baricate astfel.

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi