Vinificatie

Smartphone-urile vor monitoriza vinurile în timpul transportului

Pe durata transportului maritim, puţini oameni ar crede că există o veritabilă „pivniţă de vinuri” care să permită păstrareasa  în condiţii optime.  Pot fi stocate, într-un astfel de loc, vinurile care călătoresc de la producători la comercianţi.  Se numeşte ”lanțul rece” şi este probabil, cea mai slabă verigă, cu toate  eforturile depuse pentru controlul calității produselor unei crame de vinuri.

Cum „high-tech”-ul pătrunde peste tot, acum există disponibilă o aplicaţie pentru smartphone-uri, creată tocmai pentru a vă asigura că vinul este protejat corespunzător, iar proprietăţile sale valoroase nu vor avea de suferit.

ATI LOG-IC NFC App, vă permite monitorizarea şi documentarea referitoare la orice extreme ale temperaturi (+ sau -), care ar putea afecta calitatea.  O analiză cost-beneficii subliniază valoarea acestei aplicaţii, mai ales pentru producătorii ce respectă cu sfinţenie strategiile de calitate ce se întind dincolo de transportul maritim propriu-zis al vinurilor.

Vinificatorii, din păcate adesea pierd controlul calităţii transportului, după ce produsul a fost livrat firmei de transport sau curierat. Temperatura controlată pe parcursul transportului maritim ar trebui să reprezinte una dintre preocupările majore. Chiar şi cu aceste măsuri, nu este sigur dacă calitatea vinurilor a fost compromisă de temperaturile care au depăşit limitele acceptabile (posibil undeva în tranzit).

Sistemele de monitorizare a temperaturii au fost disponibile tocmai pentru evaluarea permanentă a  calităţii  “lanţului rece”. Producătorii de vinuri nu au puse în aplicare sisteme tradiţionale pe scară largă, datorită preţurilor şi  mai ales constrângerilor legate de problemele de utilizare. ATI Temperature LOG-IC wireless sistem, pe care se bazează aplicaţia pentru Smartphone, monitorizează direct aceste limitări şi eventualele breşe din sistem.

Capabilităţile sistemului oferă diferenţe majore între ATI LOG-IC şi sistemele de monitorizare clasice. Cu LOG-IC nu este nevoie să se deschidă casetele cu vinuri şi să se preia temperatura direct, sistemul oferind mult mai rapid acces la date. Temperaturile pot fi vizualizate imediat, fără a fi descărcate pe un PC.

Sistemele tradiționale, prezintă caracteristici voluminoase, sensibile din punct de vedere al electronicii, care complică plasare lor și necesită o manipulare foarte atentă. În contrast, tehnologia fără fir, de logare la sistemul de date LOG-IC, permite cutiilor şi ambalajelor o compactizare eficientă şi multă flexibilitate. De asemenea, tolerează umiditatea şi sunt suficient de robuste pentru a rezista dacă se rulează cu un camion peste senzorii săi.

Atât avantajele cât şi costurile directe şi indirecte, rezultate din punerea în aplicare a sistemului fără fir LOG-IC, sunt net superioare. În primul rând aplicaţia oferă temperaturile monitorizate în timp real. Luaţi în considerare aceste beneficii într-un mediu de transport clasic. În al doilea rând vine în suportul deciziilor dvs. exact atunci când aveţi nevoie, rapid şi uşor, fără investiţii substanţiale în alte echipamente.

Ori de câte ori intri în aplicaţie, poţi verifica nivelul de temperatură în timp real al unei livrări de vin sau poţi vizualiza istoria sa completă (pe zile, ore, temperaturi). Ai acces imediat la grafice, diagrame şi documentaţia completă. În plus, aplicaţia permite încărcarea rapidă a datelor cu noile cerinţe de acces şi de analiză.

Cu ATI smartphone LOG-IC NFC app, acum poate fi asigurată calitatea vinului tot drumul, de la poarta cramei până la distribuitor.

Smart. Don’t believe it?

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi