Vinificatie

Şi Irlandezii Iubesc Vinul?!

Teoretic n-am prea avea de ce să găsim origini irlandeze la unii dintre producătorii de vinuri de top din lume. Cel mai sigur ar trebui să-i găsim pe toţi la Guinness. Bere, bineînţeles! Nu vorbim aici de vreun record! Dar de fapt există câteva domenii viticole pe insula de smarald, având fiecare stiluri diferite de producere a vinului. Uniunea Europeană a enumerat oficial şi Irlanda printre ţările producătoare de vin.

Irlandezii, de fapt, au o istorie lungă în industria vinului. Vinăriile americane deţinute de familii de origine irlandeză includ domeniul Shea în Oregon, Chateau Montelena, PlumpJack, Murphy-Goode și Mayacamas, toate în California de Nord. Multe domenii franceze, la un moment dat, au fost deţinute de familii de irlandezi, inclusiv castele proeminente, de renume: Margaux, Haut-Brion, d’Yquem, Phélan-Segur, Pichon-Longueville-Contesse de Lalande, Léoville-Barton, Lynch-Bages şi Ducru-Beaucaillou.

În regiunea Languedoc din Franţa, un grup de investitori irlandez (în jur de 300), cunoscut sub numele de “Les Vignerons Irlandais”, deţine o suprafaţă de 145 hectare de viţă de vie, producătoare a 300.000 de sticle de vin anual, ce sunt trimise pentru consum în Irlanda.

În Irlanda, epicentrul producţiei de vin este în jurul zonei County Cork, în sud-vestul ţării. Acolo găsim podgorii mici, cum ar fi Kinsale sau Mallow, precum şi un castel – Bunratty (deşi cel mai bine cunoscut pentru Bunratty este o tradiţională băutură pe bază de miere, celebrul vin din miere numit mead).
În final, v-am întreba pe dumneavoastră, ce băutura irlandeză preferaţi? Vinul sau berea?

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi