Rosii

Shiraz 2014 Budureasca, La Vârsta Maturităţii

Postat in

Povesteam cu ceva ani în urmă, când am remarcat Shirazul celor de la Budureasca, despre faptul că a fost un pariu câştigat.

Acum vinul, care s-a păstrat excelent, se prezintă cu o culoare rubiuniu închis şi un nas care încă dezvoltă arome de vişine supracopate, condimente, piele şi o tuşă de frunză de tutun.

Notele sale fructate au evoluat interesant, acum se regăsesc şi note discrete de cafea, tonuri subtile de fum, piper, scorţişoară, completate de taninurile moi, delicate, în gustul său persistent, aromele fiind completate de note complexe de lemn şi piper. Ca la orice Shiraz, care se respectă, piperul şi condimetele sunt elementele caracteristice dominante, care s-au menţinut savuros. Alături de o friptură de miel la cuptor a mers perfect!

Cu timpul, evoluţia vinului spre maturitate a demonstrat exact ceea ce spunea Stephen Donnelly, oenologul Cramei Budureasca, cu ani în urmă. Acesta exemplifica frumos ceea ce înseamnă un vin cu personalitate: …”pentru a trăi cu adevărat experienţa vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului”.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version