Vinificatie

Recoltă Slabă de Struguri în Franța

Franţa se confruntă cu una dintre cele mai sărace recolte de struguri din ultimele patru decenii, arată niște prognoze recente. Vremea se pare că a fost principalul factor determinant, primăvara fiind rece şi excesiv de ploioasă, urmată de o vară în care au predominat furtuni severe și grindină.

 Recolta anului 2013 este de aşteptat să ajungă undeva la 43.5 milioane hectolitri, mult sub media ultimilor 10 ani (undeva la 45.4 milioane hl), potrivit previziunilor FranceAgriMer (serviciul public agricol), fiind una dintre cele mai slabe din ultimii 40 de ani.

imagesTemperaturile scăzute şi ploile excesive au contribuit la acest tablou dezastros. Unii dintre proprietari de vie din regiuni viticole renumite, ca de exemplu Bordeaux și Burgundia, și-au văzut recoltele lor aproape şterse din pricina grindinei și a furtunilor severe.

Nici conținutul de zaharuri din strugurii rămăși nu se prezintă prea bine, au un conținut redus, fapt ce va conduce la niveluri mult mai scăzute de alcool, comparativ cu recoltele anilor anteriori. (Sursa: france24.com; Foto credit: nyhabitat.com & zaptravel.com)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi