Vinificatie

Publicaţia Decanter Relanseaza Ghidul de Cumpărare

Decanter este pregătită de relansarea secțiunii sale “ghid de cumpărare”, într-o mişcare în care va vedea, pentru prima dată,  grila de 100 de puncte.

Ghidul de cumpărare va apărea cu un nou look, în ediţia următoare a revistei Decanter, din data de 4 iulie.

Există o serie de îmbunătăţiri.  Decanter merge pe varianta de tip panou de degustări. Prima dintre acestea este dimensiunea panoului: fiecare panou va cuprinde doar trei degustători, fiecare selectaţi pentru profunzime cunoştinţelor şi expertiza din regiunea de unde provine vinul ce va „fi judecat”.

Spre exemplu, membrii panelului pentru vinul Brunello di Montalcino 2007, degustat şi recomandat în această lună, sunt Richard Baudains, Jane Hunt (MW) şi Rosemary George (MW), toţi aceştia fiind copreşedinţi Decanter World Wine Awards pentru Italia, cu o recunoaştere de neegalat în privinţa vinurilor italiene.

Un maxim de 85 de vinuri vor fi degustate zilnic, pentru a evita oboseală juriului. Vinurile vor fi degustate în serii de câte 8-10, după care degustătorii vor discuta pe seama acestora şi a scorurilor semnificative obţinute, iar dacă este necesar, se trece la rejudecare.

Ideea urmărește să dea degustătării o importanţă deosebit de puternică, cu opinii realiste şi corecte despre un vin, atât pozitive cât şi negative, spune editorul Guy Woodward.

Pentru a face degustările la fel de transparente, precum scorul general Decanter, notele individuale reieşite în urma degustării, inclusiv scorurile,  vor fi publicate în revistă şi pe site-ul propriu, „permiţându-le pasionaţilor de vin, să urmărească verdictele individuale date de către degustători, ce ar trebui să se regăsească şi să se alinieze cu ale cititorilor, în special” relatează GuyWoodward.

Vinurile continuă să fie degustate în orb de către cei de la Decanter, având facilităţile ideale pentru aceste operaţiuni, la etajul al zecelea a clădirii Blue Fin Building, situată pe malul sudic al Tamisei.

Probabil cea mai importantă (şi element de noutate) caracteristică este adoptarea scorul de 100 de puncte, în timp ce a fost abandonat vechiul sistem de cinci stele.

Introducerea sistemului de 100 de puncte este esenţială deoarece Decanter este acum o revistă globală, cu mai mult de jumătate dintre cititorii săi în afara Marii Britanii, precizează Woodward (decanter.com\/buyingguide).

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi