Albe

Noble White 2021 Budureasca

Postat in

Asamblajul Noble White 2021, revine în prim plan, fiind un vin gastronomic, elegant, obținut din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel (vinificarea fiind realizată separat, pentru fiecare varietate, oenologul acordând o deosebită atenție pentru obținerea echilibrului perfect între aceste 3 soiuri).

Culoarea sa de un galben pai intens, cu ușoare reflexe verzui, discrete și diafane este cea care parcă trădează aromele vinului: fructe tropicale, flori de iasomie, note vegetale proapete, note discrete de soc. Gustativ se remarcă intensitatea sa, în care regăsim arome proapete de mango, papaya și lychee, acestea fiind susținute foarte bine de aciditatea echilibrată de la Sauvignon-ul Blanc.

De la Chardonnay vinul a împrumutat corpolența, note fine de vanilie precum și textura sa catifelată, acestea fiind obținute prin batonnage, procedeu aplicat în timpul fermentației. Pe final, apar notele fructate, care se prelungesc suficient de mult, iar țușele de grapefruit îl încadrează la asocieri culinare îndrăznețe.

Îl vedem stând foarte bine alături de preparate culinare asiatice, din pui, pește și fructe de mare dar şi lângă un platou de brânzeturi.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version