Vinificatie

In Memoriam

Recunoscut ca cel mai priceput degustător român din ultimile două decenii, un bun şi fin cunoscător al tuturor vinurilor, profesorul dr.Viorel Stoian, formator al noii generaţii de oenologi şi al oamenilor de vin, un om cu o căldură sufletească rar întâlnită, dăruit pasiunii şi meseriei, autor de manuale şi numeroase cărţi de specialitate, ultima dintre ele „Marea carte a degustarii vinurilor. Degustarea pe intelesul tuturor“, a trecut ieri în nefiinţă. Un om calm şi echilibrat, cu un ascuţit simţ al umorului şi capabil de o ironie fină, profesorul Viorel Stoian şi-a dedicat întreaga viaţă viei şi vinului (uneori cu preţul propriei sănătaţi, de care au avut grijă mai mult soţia şi copii).Stoian book

Fondator al şcolii româneşti de degustători de vinuri şi băuturi distilate şi unul din iniţiatorii organizaţiei profesionale a degustătorilor A.D.A.R. (preşedinte de onoare al acestei asociaţii profesionale), a impresionat întotdeauna prin personalitatea sa puternică, competenţa profesională de excepţie, verticalitatea morală, dar şi o anumită atitudine de a spune întotdeuna lucrurilor pe nume atunci când e cazul şi de a se abţine diplomatic în situaţiile mai tensionate.

Ne împăcăm cu gândul că Dumnezeu a dorit alături un om bun şi credincios. Şi pentru că cei 77 de ani au fost prea puţini pentru a returna toate darurile pe care le-a primit la venirea sa pe lume, ştim că ce a rămas nedăruit îi va folosi în Împărăţia Cerurilor. (foto credit: stefanteris.files.wordpress.com )

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi