Albe

Fume-ul Budureasca în culori de toamnă

Toamna, anotimpul culorilor pastelate, cu aerul său inconfundabil când se simt în aer note discrete de fum, nu ar fi completă fără un Fume de la Budureasca, care să întregească acest tablou, într-o zi plăcută de octombrie, cu un soare care te atinge discret şi delicat cu razele sale.

Am mai povestit despre Fume-ul celor de la Budureasca, ce ascunde trei soiuri (Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris).

Aromele sale s-au mai echilibrat, sunt mai fine, mai elegante, notele fructate fiind mai expresive. Apreciat de către cei care iubesc genul acesta de vin, Fume-ul se comportă aşa cum îi stă bine unui vin realizat în acest stil, care în urma unei baricări de 2-3 luni, în butoaie de stejar (cu un grad de ardere mai intens) are note discrete de fum.

Fume-ul celor de la Budureasca (dacă-mi este permisă comparaţia) surprinde plăcut cu această tentă uşor afumată, ce te trimite cu gândul la vinurile franţuzeşti  de tipul Pouilly-Fumé, produse în Valea Loarei (obţinute preponderent din Sauvignon Blanc), dar care împrumută notele de fum datorită solului calcaros din acea zonă.

Nu rămâne decât să-l savuraţi şi să vă bucuraţi de toamnă, vin şi vremea frumoasă care încă ne mai permite să mai zăbovim afară la un pahar de vorbă.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi