Vinificatie
Domeniile Anastasia
Începând de la apa Telejenului şi până la apa Buzăului, aromele şi buchetele ce emană din podgoriile înlănţuite pe dealuri se întrepătrund deosebit. Iar în anul 2008, pe culmile Dealului Mare, au fost cumpărate 7 ha de viţă de vie, odată cu venirea pe lume a micuţei Anastasia, reînviind astfel tradiţia de aici, fiind ales un loc însorit, cu soi calcaros, numai bun pentru alchimia bobului de strugure. Sunt cultivate soiurile de struguri roşii Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră şi Chardonnay pentru vinurile albe. O cramă micuţă, cochetă, care a reuşit să producă deja vinuri valoroase, atent lucrate.
Iar dacă ar fi să reamintim şi despre aroma, echilibrul şi fidelitatea faţă de caracterul unic al acestei zone viticole, ce au consfinţit scopul producţiei alături de convingerea că nu trebuie făcut nici un compromis: nu cantitatea este importantă, ci calitatea producţiei, nu putem decât să avem certitudinea că vor lua naştere vinuri deosebite.
În fapt, saltul calitativ, care-l observăm de câţiva ani încoace la vinurile româneşti (e drept timid şi sincopat pe alocuri), tonul şi trendul acesta este impus şi de aceste exploataţii viticole mici, ce au reuşit să confirme, să-şi clădească o clientelă fidelă şi fapt remarcabil, să-i determine şi pe ceilalţi jucători mari de pe piaţă, ca printr-o atitudine comercială adecvată, să-şi schimbe treptat politica de producţie şi marketing, să acorde o mai mare atenţie calităţii vinurilor produse.
Iar aici, la Domeniile Anastasia, cea care v-a duce tradiţia mai departe, va asigura continuitatea şi tradiţia culturii viţei de vie şi va prelua ştafeta de la bunicul şi tatăl ei este chiar micuţa Anastasia, cea care se simte atrasă de vie şi mai ales de tot ceea ce se întâmplă acolo.