Că tot s-a deschis sezonul teraselor, am savurat o Grasă de Cotnari 2020, produsă de către Casa de Vinuri Cotnari, într-o după-amiază însorită de primăvară.
Vinul se prezintă cu o culoare galben pai deschis, cu discrete inflexiuni verzui pe marginea paharului. Olfactiv, este expresiv, întâmpinându-te cu arome plăcute de fructe exotice, note de miere proaspătă, fân cosit şi fructe proaspete de vară. Oenologul George Maluțan a reușit să îmblânzească acest soi și să-i extragă aromele sale atât de apreciate, care se regăsesc şi într-un vin sec.
Gustativ are un registru aromatic interesant, unde regăsim fructe exotice, citrice, miere, fructe proaspete, existând și ceva note onctuoase discrete. Vinul are o aciditate ridicată, echilibrată, cu note proaspete și un final lung, plăcut. Cred că mai are puţin de aşteptat la sticlă, poate un an, Grasa de Cotnari oferind surprize plăcute după evoluţia în timp la sticlă.