Evenimente

Ce Se Mai Plantează La Budureasca?

“Încă o veste extraordinară! Am instalat, la Crama Budureasca, primele noastre panouri fotovoltaice (100 kw) pentru producerea energiei verzi!

Această investiție reprezintă un pas semnificativ în direcția protejării mediului și a reducerii emisiilor de carbon. Suntem mândri să contribuim la crearea unui viitor mai verde și sustenabil pentru generațiile viitoare.

Ne dorim să fim un exemplu de responsabilitate social pentru industria vinicolă și pentru comunitatea noastră, demonstrând că este posibil să facem afaceri profitabile și în același timp să avem un impact pozitiv asupra planetei, producând energie cu emisii zero”.

Acesta ar fi comunicatul cramei Budureasca privind investiţia în producerea energiei verzi. Am trecut prin zonă şi ne-a bucurat ce am văzut. Prin “plantarea” acestor panouri de producere a energiei solare, cu o putere de 100kw, chiar dacă nu se acoperă necesarul de energie în integralitate pentru cramă, faptul că o parte din energia utilizată în procesul de vinificaţie este energie verde va conduce în timp spre economie (reducerea costurilor cu energia), sustenabilitate şi independenţă energetică. Este un prim pas, care sunt convins că va fi preluat de cât mai multe crame.

Să un omitem faptul că prima cramă care a instalat o turbină eoliană, în zona Dealu Mare, este crama SERVE, aflată în vecinătatea cramei Budureasca. Acest trend, de a investi în energie verde, reprezintă o modalitate excelentă de a produce electricitate, ajutând în acelasi timp mediul înconjurător.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi