Albe

Budureasca Sauvignon Blanc 2019

Mi-am propus, aşa cum vă mai povesteam şi în alte poveşti despre vinuri, să văd cum evoluează vinurile în timp, ţinute în condiţii de cramă (cu temperatură, umiditate controlate). Astăzi vorbim despre un vin care împlineşte aproape 3 ani, şi care a surpins plăcut. Evoluţia sa se duce spre note ușor mai mature, mai delicate, într-o alternanță echilibrată și persistentă, iar buchetul de sticlă începe să-şi arate frumuseţea sa.

Vinul a fost servit în pahare la o temperatură de 10-11 grade Celsius, pentru a ne bucura așa cum trebuie de el, etalându-se cu o culoare galben pai (încă) deschis, limpede, cristalin.

Olfactiv, mai regăsim arome de flori de soc, iasomie, miere de salcâm și fructe de vară coapte, dar şi note de miere şi o tuşă ierboasă. Din punct de vedere gustativ domină notele de citrice (semn că aciditatea sa a fost la înălţime), mandarine, pepene galben, iar pe final se simt bine conturate ceva tușe vegetale, dar nederanjante, exact cât îi trebuie unui vin de categoria lui.

L-am asociat cu o saramură de crap, că tot mai sunt încă zile călduroase, dar acum, odată cu venirea toamnei calendaristice, gândul nostru se duce încet la un vin roşu, alături de o pastramă la grătar. Nu mai avem mult şi toamna îşi va intra în drepturi!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi