Albe

Budureasca Origini Oro Manisa 2019

COMENTARII

Am remarcat vinul încă din anul 2015, de când a fost lansat acest asamblaj din Chardonnay-ul (CH) baricat şi Tămâioasa Românească (TR) de către crama Budureasca. L-am evaluat atunci cu şanse promiţătoare şi interesante de evoluţie, confirmând şi răsplătindu-ne aşteptările.

Cel mai recent lansat în gama Origini este cel din recolta 2019, care este încă un vin tânăr dar care oferă olfactiv, la primul contact, arome de flori de câmp, miere de albine și condimente exotice. Gustativ este dominat de arome de fructe de vară (caise, piersici) și miere de albine, cu accente de fagure de miere. Persistența sa este foarte bună, iar textura este catifelată.

Revin în final cu un sfat, cu riscul de a mă repeta: atunci când vă achiziţionaţi vinuri (şi descoperiţi că unele dintre ele au potenţial de învechire – cum este acest Budureasca Origini Oro Manisa 2019), încercaţi să le ţineţi în cramă sau în frigiderul de vinuri (câteva exemplare).

Asta pentru că timpul îşi va spune cuvântul şi vinul evoluat vă va surprinde şi răsplăti extrem de plăcut atunci când vă veţi reîntâlni cu el peste un an, doi sau chiar mai mult.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi