Degustari

Budureasca Fetească Neagră 2015 Centenar

Am redegustat această Fetească Neagră din 2015, produsă de către Crama Budureasca în anul centenar al marii Uniri, iar vinul se prezintă tot mai elegant, cu notele sale fine, aromele evoluând interesant, delicat, taninurile fiind mai rotunjite, iar notele buchetului de sticlă conferindu-i acea sobrietate foarte apreciată la vinurile cu ceva ani în spate (comparând-o strict cu vinurile roşii produse în România).

Selecţia de struguri din care a fost realizat acest vin îşi spune încă odată cuvântul, confirmând potenţialul său de evoluţie în următorii ani şi faptul că provine dintr-o zonă deja cu tradiţie pentru vinurile roşii excelente – Dealu Mare.

Notele sale de fructe bine coapte (prune, cireşe amare, vişine) se acompaniază perfect cu taninurile fine, alcoolul bine integrat şi aciditatea susţinută, fiind completate de tuşe de tabac, piele şi condimente. Un vin de savurat cu prietenii, la un pahar de vorbă, care inevitabil se va canaliza şi spre memoria celor care au contribuit la reîntregirea României.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi