Albe

Budureasca Chardonnay 2018 – evoluţie 2

Urmărind evoluţia vinului obţinut din soiul Chardonnay, de la Crama Budureasca (şi aici povestim despre Chardonnay 2018 – despre care am mai scris aici şi aici), după ce au mai trecut încă 2 ani de evoluţie la sticlă, am decis să-l analizăm la ceas de seară, mai ales acum când este cald afară, la aproape 4 ani de la îmbutelierea sa.

Acum vinul îşi dezvăluie structura sa complexă, dar delicată, fină, elegantă, corpolenţa sa fiind completată cu aceleaţi taninuri fine, care surprind încă de la prima picătură. Culoarea sa galben pai este parcă neschimbată, bineînţeles mult mai intensă, iar aromele sale duc spre note ce amintesc de oleaginoase (alune de pădure, nuci verzi). Să nu omitem vanilia, care este omniprezentă. Evoluţia sa începe să definescă buchetul său de sticlă (chiar dacă vinul are 4 ani).

Gustativ regăsim citricele, îmbrăcate frumos în note elegante de lemn dulce şi condimente. Alcoolul este deja perfect integrat, aciditatea încă îi conferă potenţial de evoluţie, fapt care m-a determinat să mai las o sticlă şi să o vad cum se prezintă. Dar au trecut încă doi ani, nu doar un an (cum recomandam)! Sincer, nu m-am înşelat pentru că am avut ce analiza şi savura, vinul fiind aşa cum îmi imaginam!

Deja complexitatea acestui Chardonnay surpinde şi bucură, deopotrivă, atât papilele gustative cât şi prietenii, strânşi la un pahar de vorbă, într-o seară călduroasă de vară. Un vin reuşit, care confirmă că soiul Chardonnay se simte bine în Dealu Mare, demonstrând că are potenţial.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi