Hobby

Vizitând din balon podgoriile Napa Valley

Iată o idee deosebită, pusă în practică de cei care se ocupă cu turul cramelor şi podgoriilor situate în regiunea californiană Napa Valley, cu un slogan pe măsura ofertei: “vizitaţi zona Napa din cer, acolo este locul ideal pentru o degustare la răsăritul soarelui”.

Trebuie să ai puţin mai mult spirit de aventură pentru a face asta, dar nu înseamnă că vizitatorii mai puţin curajoşi stau numai la sol în sălile de degustare.

La înălţimi, efectuând o plimbare cu balonul cu aer cald peste Napa Valley.

În fond, ce poate reprezenta acest zbor decât unul dintre cele mai pitoreşti zboruri efectuate vreodată în viaţa dumneavoastră!

Dar de ce atât de devreme? Parte a plimbării cu balonul cu aer cald, zborul propriu-zis se află  la mila vânturilor calde, care vă pot împinge, după răsăritul soarelui, în toate direcţiile, nicidecum într-o direcţie controlată, prestabilită.

Aceste vânturile slabe, ce bat dispre est, sunt calme doar dimineaţa devreme, după răsăritul soarelui se înteţesc nefiind prielnice zborului.

Ele sunt cele care dictează timpul matinal de decolare. În condiţiile unui zbor optim, aproape în linie dreaptă, există posibilitatea de a face unele mici coborâri, până la aproximativ 15 de metri altitudine deasupra viilor, pentru a fi observate mai de aproape.

Zborul de obicei decurge de la nord la sud, peste podgorii, crame şi parcuri.

Este superb să asişti în acelaşi timp, alături de alte baloane ridicate în aer, la imaginea văii ce-ţi taie efectiv respiraţia (pentru detalii click).

Această idee absolut deosebită ar merita pusă în practică şi la noi, cu precădere pe perioada verii, când condiţiile meteorologice permit zborul baloanelor cu aer cald.

Dacă am face un exerciţiu de imaginaţie, cum ar fi să survolezi zona viticolă Dealu Mare (sau oricare altă zonă viticolă din România) dintr-un balon cu aer cald, totul completat cu o degustare, cu adevărat “la înălţime”?

Sună aventuros şi incitant, nu credeţi?

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi