Hobby

Vinul Meteorito Lansat in Chile de catre Astronomul Britanic Ian Hutcheon

Pasiunea pentru astronomie si totodata pasiunea pentru vin l-au determinat pe Ian Hutcheon sa realizeze un vin cu totul deosebit. Acesta a lasat la invechit vinul impreuna cu un meteorit, care dateaza de acum 4.5 miliarde de ani, ce provine din centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Astfel, astronomul si totodata vinificatorul Ian Hutcheon, a reusit sa dea nastere primului vin infuzat cu un meteorit.

Meteorito, sau cosmicul Cabernet Sauvignon, este produs in podgoriile muntoase din Cachapoal Valley, Chile, conform unui comunicat prezentat in prestigioasa revista Forbes. Dupa ce strugurii sunt culesi, acestia sunt lasati sa fermenteze timp de 25 de zile, inainte de a fi supusi unei fermenatii malolactice ce permite vinului sa se matureze alaturi de meteorit.

„Ideea ce sta in spatele acestui vin consta in faptul ca oricine sa poata atinge ceva din spatiu” spune Hutcheon.

„In momentul in care cineva bea din acest vin, va avea sansa, totodata, sa bea materie ce dateaza de la nasterea sistemului nostru solar.”

Imprumutat de la un colectionar american, meteoritul s-a prabusit in desertul Atacama in urma cu 6000 de ani conform precizarilor Discovery News. Cei care vor avea sansa sa cunoasca acest vin, ar putea incheia cu replica capitanului Jean Luc Picard, din celebra serie Star Trek: Engage!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi