Hobby

Vin de canabis?!

Câţiva vinificatori din California produc în secret vinuri cu adaos de canabis, Cabernet Sauvignon fiind soiul strugurilor ales pentru acest amestec, semnealează publicaţia thedrinksbusiness.com.

Ei cred că vinul de canabis are un viitor luminos în regiunea Napa Valley, dar pentru moment, producătorii realizează vinul doar în cantități mici, pentru a fi consumat în „momente deosebite, cu oameni care împărtăşesc aceleaşi valori”, în conformitate cu cele spuse de Mike Steinberger, editorialistul http://winediarist.com/.

Un producător din California, care (bineînţeles!) a ales să nu-i fie amintit numele, a remarcat, despre vinul de cannabis, “că este un vin stilat, cu adevărat original, poate cel mai original vin creat în lumea nouă.”

Pentru a face vin de canabis, recomandă introducerea unei jumătăţi de kilogram de marijuana într-un butoi de vin, cu must care fermentează, menţionând despre cantitatea  de 1,5 grame/sticla de 0,7 litri ca fiind cantitatea ideală pentru vin.

Alcoolul, în cadrul procesului de fermentare, extrage THC – compusul psihoactiv al marijuanei.

Unii producători optează pentru extragerea maximă, păstrând vinul în butoi pentru nouă luni (baricare?!), înainte de îmbuteliere.

În anii ‘ 80 au apărut astfel de vinuri, fiind derivate a unor vinuri roze (Zinfandel), iar sticlele aveau un preţ de vânzare de peste 100 de dolari sticla, datorită riscurilor juridice ce decurgeau din posesia, producerea şi consumul unor astfel de băuturi.

Astăzi, posesia unei cantităţi de o uncie (45.8 g) de marijuana (sau mai puţin) în California este pasibilă de un maxim de 100 de dolari amendă, fără implicaţii penale. În statul California, consumul de marijuana sub prescripţie medicală a fost legalizat în anul 1996.

N-am putea să le transmitem decât atât: să fie la ei acolo!

3 Comentarii

3 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi