Hobby
Un Cadou de 8 Martie: Vin şi Ciocolată
Trebuie ţinut totuşi cont de câteva aspecte legate de această asociere, în special de procentul de cacao existent în ciocolată, ce determină intensitatea gustului şi perceperea aromelor vinului.
Nu s-ar recomanda asocierea unei ciocolate cu lapte, spre exemplu, cu un vin vechi, provenit din soiul Cabernet Sauvignon, deoarece vinul va sufoca pur şi simplu aromele ciocolatei. La polul opus, asocierea unei ciocolate având în componenţă un procent de 90% cacao, cu un vin alb din struguri Sauvignon Blanc, va ascunde pur şi simplu aromele vinului. În primul rând trebuie să avem câteva informaţii legate de vinul respectiv, iar ulterior vom proceda la alegerea tipului de ciocolată.
Şi atunci, dacă ne gândim la ciocolata albă, aceasta se asociază elegant cu o şampanie sau un vin spumant demisec. Dacă apreciaţi mult caracteristicile vinului obţinut din strugurii soiului Pinot Noir, o ciocolată cu o concentraţie de 30 – 35% cacao îl poate completa perfect.
Revenind la Ziua de 8 Martie, ziua Femeii, această celebrare este o tradiţie ce durează încă din antichitate, de pe vremea grecilor, când erau organizate festivaluri dedicate zeiţei Rhea, soţia lui Cronos, mama tuturor zeilor. „Iubita”, persoana divinizată, corespunde „potenţei divinului” şi aspectul de „mamă”, a forţei cosmice care a primit deja o formă şi a devenit substanţa şi viaţa care o animă, la rându-i dătătoare de viaţă. Trebuie avut în vedere că în lumea antică este atestată, încă din paleoliticul superior, divinizarea femeii, fecunditatea fiind pe primul plan în multe din culturile antice, purtând diferite nume precum: Marea Zeiţă, Magna Mater Genitrix, Mama Glia, Iranica Ardvi, în semnificaţia lor totală, simbolică, de energii vitalizante, de forţe ale fecundităţii şi fertilizării.
Totodată, le dorim doamnelor şi domnişoarelor să-şi sărbătorească cu bucurie ziua de 8 Martie, împreună cu zâmbetele, gingăşia, delicateţea, iubirea şi generozitatea ce le înconjoară permanent.
La mulţi ani!