Hobby

Rochie obţinută din vin?

Postat in

Bioalloy, o organizaţie nonguvernamentală, sprijinită de eforturile de cercetare ale laboratoarele FNAS ale Universităţii de Vest din Australiei, a dezvoltat un program care va ”creşte” (fără nicio cusătură) articole de îmbrăcăminte, utilizând procesul de fermentare a vinului.

Noul material numit Micro’be, utilizează practicile biosintezei pentru crearea unor articole de îmbrăcăminte, care se aşteaptă că vor schimba sensul tradiţional al interacţiunii între îmbrăcăminte și organismul uman. Scopul final este acela de a crea un articol de îmbrăcăminte fără cusături, complet format cu sprijinul fermentației bacteriane.

Proiectul utilizează o colonie de bacterii acetobacter, o bacterie cunoscută care ajută la fermentarea vinului în oţet. Acest proces creează microfibre de celuloză (similare cu cele de bumbac), care vor fi utilizate pentru articole de îmbrăcăminte şi pentru modă. Micro’be – este un material, iniţial fermentat din vin roşu, dar acum a fost produs şi din vin alb şi bere.

Destinat pentru a crea un nou tip de experienţă cu îmbrăcămintea, creatorii de la Micro’be sunt conştienţi de ciudăţenia proiectului lor şi, cu toate astea, par a caută în mod activ un astfel de impact.

Unul din comunicatele de presă ale companiei Bioalloy precizează: această material absolut  nou este foarte moale, fiind ţesut efectiv de aceste bacterii ; beficiarul se va confrunta cu percepţii senzoriale inedite – vedere, miros şi atingere diferită.

Aşadar, după alimentele bio şi vinurile bio, vom avea în viitor şi îmbrăcăminte bio!

Mulţumiri bacteriei acetobacter!

4 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version