Hobby

Robert Parker şi-a desemnat succesorul?

Reputatul critic de vinuri Robert Parker de la The Wine Advocate, a făcut aluzie că Neal Martin l-ar putea înlocui într-un oarecare orizont de timp, „însă acest lucru nu s-ar întâmpla mai devreme de cinci ani”.

Într-un interviu realizat de Liv-ex, Parker a răspuns la o întrebare despre succesorul său (viitorul critic al vinurilor de Bordeaux), spunând: „nu cred că va trebui să vă faceţi griji pentru cel puțin cinci ani! Am, evident, un tânăr englez (Neal Martin) în echipa mea. El este foarte talentat şi demonstrează că devine din ce în ce mai bun în fiecare an. Neal, probabil, va avea un avantaj, ca parte din interiorul cercului de degustători şi lucru cel mai important el iubeşte vinul! Acest lucru este foarte important pentru mine.”

Observând numărul de degustători, în plină expansiune, Parker a dezvăluit un mic secret:

„Eu, într-adevăr, nu am încetinit ritmul. Încă îmi place să călătoreasc şi să mă bucur de vânătoarea de vinuri excepţionale, sunt ca un vânător de trufe”a precizat el.

„Îmi place ce face Bordeaux-ul, întotdeauna. Am şi în zona Rhône un favorit. Dar am face mai multe verticale şi orizontale ale vinurilor mai în vârstă şi mai diverse,  cu degustări împreună cu unii dintre importatori, în încercarea de a afla care-i cel mai bun vin.”

El a adăugat că lucrează în prezent la vinurile Bordeaux din anii 1995 și 1996.

Cu toate acestea, el a recunoscut, de asemenea, capcanele ivite în gestionarea şi coordonarea mai multor oameni şi dă vina pe el însuşi pentru scandalul Pancho Campo MW\/Jay Miller, de anul trecut.

El a completat: „am să învăţ şi eu să angajez şi să gestionez oamenii. Sunt lucruri lucruri bune şi rele ce trebuie învăţate şi descoperite. Sunt foarte mândru de oameni pe care-i avem, dar eu sunt încă la etapa de învăţare a aspectelor de supraveghere şi de comunicare. Întotdeauna ai nevoie să comunici exact ceea ce vrei. Aceasta este o provocare pentru mine. Am luat o parte din vină pentru ceea ce sa întâmplat cu Pancho Campo şi Jay Miller în Spania. Nu am văzut raportul final de investigaţii al avocaţilor noştri. Aş fi fost mai insistent în a pune întrebări şi a cere lămuriri pentru ceea ce a fost şi ceea ce ar fi trebuit să deţină sub control, mai ales modul în care el a făcut lucruri mult mai mult decât le-am făcut eu. Nimic nu a fost ilegal, dar au existat unele lucrurile care au fost doar greşit înţelese… Presupun că percepţia unora a deformat realitatea.”

Privind înapoi spre vinurile Bordeaux degustate de el în carieră,  a recunoscut că a fost „iniţial îngrijorat de nivelul de taninuri din anul 2005, dar vinurile sunt atât de concentrate, încât cred că acestea, pentru a deveni fine, au nevoie doar de o mulţime de timp.”

El a precizat, de asemenea, despre vinurile anului 2001 ca fiind „subapreciate” şi „numai bune de băut”.

„2001 este foarte aproape de calitatea anului 2000. Vinurile au evoluat într-un ritm mult mai rapid, acestea sunt parfumate, chiar foarte parfumate. Nu sunt producţie de serie, dar cu toate acestea sunt la un preţ rezonabil.”

În afara de zona Bordeaux, Parker afişează entuziasm pentru vinurile din Argentina, în special pentru Malbec, spune despre el că este „un început promiţător pentru a obţine exact ceea ce fac producătorii din Chile cu vinurile din soiurile Sauvignon Blanc, Chardonnay si Pinot Noir.”

În încheiere, a completat, tot despre o ţară latină, Spania, descrisă ca fiind „gigantul adormit de langă Marea Mediterană”, ce va oferi în viitor vinuri surprinzătoare.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi