Hobby

Reciclarea Dopurilor de Plută

O idee prietenoasă cu mediul a prins peste ocean: reciclarea dopurilor de plută ce şi-au trăit odată viaţa în compania vinurilor.  Dopurile de plută se strâng cu grijă într-un singur loc şi li se asigură o nouă existenţă: la fabrica de încălţăminte! Mai exact în talpa papucilor dvs. de plajă,  executată din dopurile de plută reciclate de la sticlele de vin.

Dopurile de plută trăiesc astfel o a doua viaţă iar cel ce va purta papucii cu talpă de plută se va simţi mult mai confortabil.

Pluta naturală este un produs foarte durabil, natural, mult mai sigur şi mai prietenos cu mediul, comparativ cu produsele derivate din mase plastice folosite frecvent în producţia de încălţăminte. Iar rezultatele sunt încurajatoare, mai ales după ce au fost testate dopurile de vin reciclate, iar apoi  integrate în fluxul tehnologic al producţiei de încălţăminte.

Firma de distribuţie a băuturilor alcoolice BevMo, din Vancouver, Canada, preia gratuit dopurile de plută, pentru a fi predate şi reciclate către producătorii de încăţăminte.

Pluta folosită la talpa papucilor are proprietatea de a fi antialergenă, egalizează distribuția de presiune şi mai ales creşte echilibrului corpului în timpul mersului, precizează publicaţia bottlenotes.com.

Mai urmează să ne imaginăm ce sticle de vin au fost dopuite cu pluta care acum se găseşte integrată în talpa papucilor! Or fi ceva urme de dop de la vreun Chateau Ausone  Saint-Emilion Grand Cru Classe 2007,  Chateau Latour  Pauillac 2007 sau Chateau L’Evangile  Pomerol  2006? Am enumerat doar trei dintre vinurile vândute şi distribuite de către cei de la BevMo, la care se recuperează dopurile pentru reciclare!

5 Comentarii

5 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi