Hobby

PROVINO IASI 6 – 9 decembrie 2012

Festivalul de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO va avea loc in acest an la Iasi, in perioada 6 – 9 decembrie, la Centrul Expozitional Providenta. Preocuparea pentru crearea si mentinerea unui standard foarte ridicat al festivalului a determinat alegerea lunii decembrie pentru organizarea PROVINO, având in vedere programul de manifestari de mare atractivitate pentru publicul larg si perioada propice pentru organizarea de evenimente profesioniste dedicate vinului si gastronomiei.

„In luna decembrie, in paralel cu intensificarea manifestarilor dedicate cultivarii spiritului, disponibilitatea publicului larg de participare la evenimente este mai mare datorita unui program mai relaxat al vietii productive, motiv pentru care am decis sa venim in intâmpinarea acestuia cu evenimente dedicate, prin intermediul PROVINO. Totodata, luna decembrie pregateste, prin activitatile si traditiile pe care le cultiva, sfârsitul si inceputul anului calendaristic. in aceasta perioada viile si cramele sunt pregatite pentru un nou an iar viticultorul are mai putine lucrari de realizat in vie. Avem o confirmare larga de participare a producatorilor si specialistilor din industria viti-vinicola româneasca, oenologi, somelieri, degustatori autorizati si Cavaleri ai Vinului, care vor impartasi vizitatorilor PROVINO din cunostintele lor si din secretele vinului, si vor avea in acelasi  timp ocazia de a gasi un ragaz pentru sine si de a privi rezultatele obtinute pe intreg anul prin prezentarea unor vinuri bune, de calitate. Pregatim pentru luna decembrie cel mai complet festival de vin din România de pâna acum, cu o suita de evenimente de care dorim sa va bucurati si pe care va invitam sa le descoperiti la Iasi”, a declarat Florin Mindirigiu, director general ABplus Events, organizatorul Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO.

Impreuna cu specialistii din organizare, am structurat evenimentul pe cateva mari domenii:

PROVINO – EXPOZITIE SI DEGUSTARI DE VIN – eveniment la care participa producatori mari din industria vinului, industria conexa si gastronomie. Zilnic vor avea loc câte patru sesiuni de degustari de vinuri, realizate de     membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din România, cu sprijinul somelierilor din OSR 2011: “INVATA DESPRE VIN” – serie de evenimente dedicate invatarii continuie sau initiatilor in arta vinului, “SCOALA VINULUI” – vom continua traditia organizarii la Iasi a evenimentului, in zilele de vineri, 7 decembrie, si sâmbata, 8 decembrie. Acesta se va bucura de lectori importanti:     Valeriu V. Cotea, Catalin Paduraru, Marian Timofti, Catalin Zamfir, TUTORED TASTINGS – introducem un concept nou pentru evenimentele de vin, respectiv seminarii de specialitate, fiecare de câte 90 de minute, pe durata carora partea teoretica va fi imbinata cu partea practica.

Temele abordate in zilele de 7, 8 si 9 decembrie vor fi diverse, de interes pentru initiatii in     arta vinului, iar dintre acestea amintim: “Vinuri baricate si vinuri nebaricate”, “Vinuri din Lumea Noua”, “Vinuri premiate cu aur”, “Imperial Brunch – sampania si vinurile spumante”, “Vinurile cupajate si vinurile necupajate”, “Vinurile de autor”, “Istoria podgoriilor din Romania”. Lectorii care vor sustine prezentari pe temele amintite sunt: Valeriu V. Cotea, Catalin Zamfir, Catalin Paduraru, Cintia Colibaba, Liviu Grigorica, Gheorghe Craciunescu, Traian Mihail Petrea.
“SEARA LA PROVINO” – in serile de vineri si sâmbata nu incheiem PROVINO la ora 19.30, asa cum poate multi vizitatori obisnuiesc, ci continuam petrecerea pâna târziu, intr-un cadru rafinat si elegant. Serile ART, WINE & GASTRONOMY – am pregatit 10 tipuri de vin la degustare, cu sprijinul producatorilor de vin din festival, si asistenta degustatorilor autorizati Gheorghe Craciunescu si Traian Mihail Petrea. Somelierii din OSR 2011 vor prezenta vinurile iar bucatarul Dan Boerescuva realiza show-ul gastronomic, alaturi de bucatarii spectaculosului restaurant “La Castel” din Iasi. Amfitrionul acestor seri va fi actorul Adrian Paduraru.

  • BLACK & WINE PARTY – petrecere dedicata tinerilor, realizata intr-un concept nou, marca ABplus Events, in parteneriat cu KISS FM. Aceste petreceri vor reuni in jur de 500 de tineri dornici a petrece, dansa, degusta vinuri si produse culinare intr-un cadru neconventional, acela al unei expozitii

GALA WINE & GOURMET
eveniment de inalta tinuta organizat in prima seara PROVINO cu participarea personalitatilor orasului, producatorilor de vin, profesionistilor, reprezentantilor HoReCa si mass-media de specialitate. Gazdele acestui eveniment vor fi Adrian si Catalin Paduraru, iar tema aleasa anul acesta va fi reprezentata de 10 vinuri premiate cu aur si 5 mâncaruri rafinate, bucatarul invitat fiind Antonio Pasarelli.

IUBESC PROVINO,
pentru tot ceea ce inseamna si, in plus, pentru: CONFERINTA HORECA – va avea loc in prima zi a PROVINO si va avea ca invitati speciali manageri din domeniul hotelier, arhitecti, somelieri, oenologi, proprietari de restaurante si cafenele, PREVIEW DAY – eveniment organizat pe 6 decembrie, care va marca ceremonia de deschidere a festivalului PROVINO, in cadrul caruia alaturi de producatorii de vin vor fi prezente restaurante, membri ai ADAR, OSR 2011, Ordo Equestris Vini Europae – Consulatul României – Legatul Iasi, profesori ai Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” – Facultatea de Horticultura, Catedra Oenologie,  oficialitati si personalitati ale orasului, EXPOZITIA DE ARTA– va fi organizata pe intrega durata a festivalului PROVINO. Timp de patru zile expozitia va reuni pentru prima data opere din colectiile particulare ale iubitorilor de arta ieseni. Vor fi expuse alaturi de opere de arta contemporana si lucrari celebre semnate de: Stefan Luchian, Corneliu Baba, Eugen Stefan Bousca, Octav Bancila si Mihai Camarut, EXPOZITIA GASTRONOMICA – vor fi prezente maxim 10 restaurante iesene care isi vor prezenta produsele si serviciile, WINE SHOP – magazin specializat organizat la iesirea din expozitia PROVINO, de unde vizitatorii vor putea achizitiona la pret de producator vinurile prezente in festival, KIT-ul PROVINO – va fi inmânat vizitatorilor la intrarea in festivalul PROVINO si pentru oamenii cu care ne vom intâlni la PROVINO, carora le multumim: prof. dr. Valeriu V. Cotea, Presedinte Onorific al Festivalului PROVINO, presedinte al al Patronatului National al Viei si Vinului si expert al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, prof. dr. Dan Boboc, Presedinte ADAR, Marian Timofti, Presedinte OSR 2011, reprezentanti ai producatorilor de vin, bloggeri si mass-media de specialitate, membri ai ADAR: Catalin Paduraru, Gheorghe Craciunescu, Traian Mihail Petrea, Liviu Grigorica, Catalin Zamfir, somelieri membri in OSR 2011, membri ai  Ordo Equestris Vini Europae – Consulatul României – Legatul Iasi, studenti, masteranzi si doctoranzi si profesori ai USAMV Iasi – Facultatea de     Horticultura – Catedra Oenologie, manageri HoReCa si specialisti in domeniu, artisti plastici si colectionari si tuturor celor care lucreaza in acest eveniment ! PROVINO IASI va reprezenta cu siguranta si anul acesta, un nou reper de calitate pentru evenimentele de vin din Romania!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi