Hobby

Prima zi a Salonului Vinurilor Romanesti – VINTEST 2012

Salonului Naţional VINTEST aşteaptă între 6.000 şi 7.000 de vizitatori la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat doamna Lucia Pîrvu, expert degustător şi director al Salonului Naţional de Vinuri, salon ce tocmai şi-a deschis porţile vineri, 12 octombrie 2012.

„Avem un nou concept, artă, cultură, civilizaţie, vin, gastronomie, spectacol, unde în altă parte decât la Sala Palatului. Vom avea cursuri de degustări. Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism vor face demonstraţii de artă culinară şi au organizat Cupa României de Artă Culinară.

Somelierii vor asocia vinurile cu mâncarea şi vor da informaţii despre servire, asezonare, asortare, asociere vin cu mâncare. Vom avea demonstraţii despre cum se serveşte un vin, cum se degustă, cum se decantează, cum se serveşte, la ce temperatură. Toate acestea fac parte din acest nou concept‘, a spus LuciaPîrvu.

Potrivit acesteia, la Salon sunt circa 21 de participanţi din sectorul de vindar bineînţeles sunt şi accesoriile prezente întotdeauna lângă vin, precum butoiul din lemn de stejar, sticlărie, dopuri, utilaje pentru micii producători, pentru marii producători fiind sosiţi expozanţi şi din Germania„.

Cea de-a doua ediţie a Salonului Naţional VINTEST şi-a deschis porţile  vineri la Sala Palatului din Bucureşti. Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toţi iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români şi de invitaţii din străinătate. Salonul este deschis între orele 10:00 – 19:00 vineri şi sâmbătă, iar duminică va fi între orele 10:00 – 17:00.

Prilej pentru bucureşteni şi pentru cei aflaţi în vizită în capitală să participe în număr cât mai mare, să descopere vinurile româneşti , să le cunoască mai îndeaproape, să le fie prezentate şi explicate de specialişti, somelieri, critici de vin şi chiar de către producătorii lor. De la degustări la prezentări de vinuri, show-uri gastronomice, o tombolă la care sunt invitaţi să participe toţi vizitatorii, veţi descoperi minunata şi fascinanta lume a vinurilor româneşti, o lume ce aşteaptă să fie explorată, înţeleasă şi apreciată la adevăratul său nivel.

În spiritul celor amintite, un exemplu poate fi prezentarea  unei selecţii a vinurilor Casei de Vinuri Cotnari, Busuioaca de Bohotin rose demisec 2011, din gama Domenii şi Tămâioasa Românească sec 2011, din gama Colocviu, desfăşurată astăzi în cadrul VINTEST.  Vinuri premium româneşti, ce respectă tipicitatea soiului, vinuri atent lucrate şi care au devenit de la promisiune, certitudine. Alături de reputatul critic de vinuri Cătălin Păduraru şi de Cătălin Avasalcei – directorul Casei de Vinuri Cotnari, la standul Oenolog.ro, în parteriat cu producătorul acestor vinuri, s-a desfăşurat o degustare şi totodată o prezentare deosebită a gamelor de vinuri premium, ce a atras numeroşi vizitatori interesaţi şi dornici să afle cât mai multe despre vinurile româneşti.

Vinuri unice în felul lor, rafinate, vinuri ce te învăluie graţios şi diafan, ce emană delicateţe şi nobleţe, ce se regăsesc numai şi numai în picăturile sale.

Nu ne propunem să analizăm aceste vinuri despre care am mai scris. Dar nu putem să nu remarcăm, cel puţin în cazul Tămâioasei româneşti, faptul că vinul este extractiv, special, în nota dominantă a acestui soi.

Este un vin cu un nas ce debutează exploziv, susţinut de arome de struguri bine împârguiţi, catifelaţ, cu gust predominant caracteristic soiului, ce parcă se intercalează cu fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte şi urme de pepene galben. Un vin cel nu-l uiţi prea uşor, un vin ce a făcut deliciul asistenţei, fapt îmbucurător şi promiţător, cei prezenţi fiind impresionaţi plăcut de vinuri prezentate, în maniera inegalabilă a criticului de vinuri Cătălin Păduraru. Interesant? Incitant? Nu rămâne decât să vă convingeţi singuri, participând la acest veritabil regal al vinurilor româneşti! Mai aveţi la dispoziţie două zile!

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi