Hobby

Investiţii în Active Profitabile: Vinurile

 

 

În cazul în care Euro se prăbuşeşte investitorii se vor reorienta către vinuri.

Dacă se zona euro se prăbuşeşte, va fi o mutare spre investiţiile în vin, dar va fi scurtă durată, potrivit editorialistului John Authers de la Financial Times, semnalează publicaţia The Harpers.

Vorbind la Londra, la conferinţa oficială din deschiderea Târgului International de Vinuri, Authers a avertizat că activele în vinurile de performanţă ar juca un rol important în creşterea economică din China. Se pune un mare accent şi o mare speranţă în China pentru investiţii.

Având în vedere actualele presiuni din zona euro, Authers rezumă că în timp ce pentru unii analişti, o ieşire din zona Euro a Greciei ar fi rău augur pentru toată lumea, în fapt, ar fi un dezastru economic pentru întreaga zonă euro. El a prezis că ieşirea din zona euro ar duce la o scădere economică, în medie, între 11 și 15%, mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în anii ’30.

Vinul, reprezintă o modalitate de refugiu, pentru a trece cu bine prin criza actuală, iar investitorii caută active non-corelative (vinul nu este direct corelat cu stocurile); active la care obţine acces şi China, o ţară ”prevăzătoare” pentru următorul (eventual) crah economic ce se prefigurează la orizont, a prezis Authers.

Citând cartea lui Joe Roseman, SWAG: investiţii Alternative pentru un deceniu (argint, vin, artă şi aur), Authers a spus că “vinul oferă întoarcerea de la aur, cu mai puţină volatilitate. Vinul este un plus foarte atractiv pentru un portofoliu de investiţii şi poate face o mulţime de bani”.

El a spus că, în timp ce Grecia trăgând cu disperare de Euro a fost un „no news”, moneda unică, probabil, ar putea rezista la plecarea acesteia. Însă Spania oferă cea mai mare îngrijorare şi ar fi, din păcate, călcâiul lui Ahile care ar duce în jos Euro.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi