Hobby

În vizită la S.E.R.V.E.

Un vin bun, într-o zi perfectă de toamnă, de toamnă lungă şi frumoasă, exact cum avem parte în ultimele săptămâni. Am descins ieri în inima Cepturei, la crama S.E.R.V.E.,  acolo unde iau naştere vinuri din gamele Vinul Cavalerului, Terra Romana sau celebrele Cuvee produse aici.

S.E.R.V.E. (Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie) a fost prima si pentru cativa ani singura societate privata din sectorul viticol romanesc. Atat actionarii, in majoritatea lor viticultori francezi, cat si echipa S.E.R.V.E. au depus toate eforturile si si-au implicat toata priceperea pentru deviza companiei: CALITATE.

Si sa ne intoarcem putin in timp, prin anul 1993, cand in ciuda aparentelor descurajatoare, la mai putin de 4 ani de la revolutie, Contele Guy de POIX a ales tara noastra intuind potentialul calitativ al regiunilor viticole romanesti.

Contele Guy de POIX este proprietar a 50 ha de vie in Corsica si al uneia din cele mai bine cotate marci de vin din aceasta zona, „Domaine Peraldi”. Pe baza acestei expertize dar si a gestului sau de indrazneala, in 1994 ia nastere „Vinul Cavalerului”, marca ce acum reprezinta in Romania garantia calitatii.

In prezent S.E.R.V.E. detine aproximativ o suprafata de 100 ha de vita de vie, 65ha in zona Ceptura, Dealu Mare si 35ha in zona Cocealac, jud. Constanta).

S.E.R.V.E. a fost un pionier pe piata vinurilor premium din Romania, venind cu un suflu nou, cu o alta filosofie de producere a vinurilor, de la plantare, lucrari de intretinere, flux tehnologic si pana la vinuri, ce sunt create din pasiune si dragoste.

Deja celebrele Cuvee Charlotte sau Cuvee Alexandru, ce reprezinta un reper pe piata vinurilor superpremium romanesti, nu mai au nevoie de nicio prezentare.

Aşa cum ne-a prezentat doamna Mihaela TYREL de POIX, directorul general al companiei S.E.R.V.E., munca in vie nu se termina niciodata. Echipa condusa de dumneai reuseste sa mentina standardele de calitate la fel de ridicate, fapt ce reprezinta o garantie pentru viitorul vinurilor produse aici.

Cu pasiune, cu oameni dedicati care formeaza echipa, cu atentie, cu respect pentru traditie si pentru ceea ce reprezinta deja numele S.E.R.V.E pe piata vinurilor din Romania, toate acestea reprezinta garantia ca vom regasi aceeasi savoare, aceleasi arome incantatoare si note deosebite de degustare in vinurilor produse aici.

Fie ca vorbim de Vinul Cavalerului, de Millenium, de Cuvee Amaury, de Cuvee Charlotte sau Cuvee Alevandru, toate reprezinta vinuri despre care s-a scris si se va mai scrie. Sunt vinuri care au facut si vor face istorie la noi.

Encore une fois merci pour tout Guy de POIX!

 

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Acei oameni minunaţi şi vinurile lor | impresii din lumea mare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi