Hobby

Despre Arta de a Bea

Dacă te plimbi rătăcitor printr-o galerie de artă şi ajungi în faţa unor exponate precum cele din imagine, ajungi să te întrebi dacă nu cumva eşti singurul care n-are nicio idee despre respectivele opera de artă şi ce anume a vrut să exprime artistul.

Touşi, despre ce discutăm? Ne explică Hannes Broecker, cel ce a invitat elita culturală germană la o expoziţie în localitatea Dresda, Germania, spre a le prezenta arta de a bea!

Indiferent de ceea ce facem sau nu facem, fiecare înţelegem arta în felul nostru, putem fi de acord cu ea sau împotriva ei, o putem ignora sau, uneori, putem fi chiar nepăsători. Dar un lucru este sigur: arta stimulează simţurile noastre, alinând spiritul.

Hannes Broecker, prin expoziţia sa, a dorit să trezească sentimentul gustului. El a agăţat pe pereţii spaţiului expoziţional containere din sticlă, plate, asemănătoare tablourilor, containere ce conţineau o varietate considerabilă de cocktailuri şi vinuri. Se pare că a avut un success neaşteptat, nivelurile tablourilor multicolore diminuându-se simţitor, cu rapiditate.

Până la sfârşitul evenimentului, arta, în sine, a fost degustată şi a rămas „săraca” pe uscat, iar paharele s-au întors golite în locul în care au fost amplasate iniţial.

Am putea conchide, fără nicio undă de ironie, arta cere sacrificii. Întotdeauna!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi