Hobby

(P) Degustari asistate de specialisti la Provino

Postat in

Proiectul Degustarilor asistate de specialisti a fost conceput si initiat de compania ABplus Events in anul 2011, cu ocazia organizarii primului Festival PROVINO la Iasi. Prin participarea la editia de anul acesta, Traian Petrea este alaturi de organizatorii Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO, si sustine initiativa acestora  de a propaga cultura vinului, indemnand iesenii sa se inscrie la Degustarile PROVINO.

Reporter: Ce le pregatiti participantilor in cadrul Degustarilor asistate de specialisti?
Traian Petrea: Sesiunile de degustari la care am placerea sa particip din partea ADAR, vor veni in intimpinarea publicului larg, dezvaluindu-le acestora pe parcursul a catorva probe de vin, aspecte ce tin de tehnica degustarii,de ce anume urmarim in cadrul unei degustari ( olfactiv, vizual, gustativ), cum se apreciaza corect un vin si multe astfel de lucruri „tehnice”. Participantii vor putea astfel sa-si formeze o imagine ampla asupra acestei minunate lumi a vinului. Voi incerca sa fac aceste degustari intr-un mod interactiv pentru a incuraja publicul sa-si exprime parerile personale despre vinurile degustate. Si credeti-ma, dupa a patra proba, degustarea va fi intr-adevar interactiva!

Reporter: In calitate de expert in domeniu, care este opinia dumneavoastra cu privire la evenimentele organizate in cadrul Festivalului de Vin, Arta si Gastronomie PROVINO?
Traian Petrea: Aceste evenimente speciale ale Festivalului PROVINO vor fi speciale si pentru mine. Voi avea placerea ca alaturi de doi oameni si prieteni minunati, Adrian Paduraru si Gheorghe Craciunescu, sa impletim doua lucruri care se cauta unul pe altul de cand au aparut pe pamant: arta si vinul. Marii creatori de opere de arta nu au fost niciodata bautori de apa. Vom discuta cu distinsii oaspeti ce vor participa la aceste seri, vom incerca sa disecam vinurile prezentate pentru a stabili daca  un vin place sau nu, daca se potriveste bine alaturi de un anume fel de mancare sau nu, si multe alte surprize care vor fi dezvaluite in compania unor rafinate mancaruri si intr-o ambianta cu muzica buna si poezie.

Reporter: Considerati ca organizarea unui festival de vin in luna decembrie este oportuna? Publicul din Romania este suficient de receptiv in privinta participarii la degustari?
Traian Petrea: Este foarte bine, este inainte de febra sarbatorilor, este o perioada mai linistita in care avem un pic de timp liber si pentru noi. Deja ne facem bilantul anului ce se va incheia curand, ne gandim la ce vom face anul viitor, avem mai multe zile libere si… ne gandim la ce vin sa alegem de Craciun si Revelion. Este simplu: veniti la PROVINO si-l vom alege impreuna!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version