Hobby

Carafă Antică de Vin

La o  licitaţie  organizată de casa de licitaţii Elite’s, pe data de 17 martie a.c.,  în centrul Quantum Town – Boyton (Florida, S.U.A.), a fost oferită spre vânzare o carafă antică pentru păstrat vinul, obiect din bronz ce datează încă din timpul dinastiei Ch’ing, mai exact din perioada 475 -221 î.Hr.

Obiectul este acorperit cu mult oxid de cupru, iar la prima vedere s-ar crede cu uşurinţă că acest lucru a fost realizat intenţionat de către cei ce i-au dat naştere .  Totuşi, trebuie ţinut cont de faptul că recipientul este realizat dintr-un aliaj de metale (argint, aur şi preponderent cupru), rezistând şi fiind conservat foarte bine, în ciuda multelor secole cât a stat îngropat în pământ.

Decorat cu diverse încrustaţii zoomorfe, cum ar fi şerpi încolociţi, păsări, animale cu coarne mitice,  îi conferă un aspect de pasăre bizară.

A fost depus pentru a fi vizionat încă din 1997, la Cornell Fine Art Museam din Orlando, Florida, fiind de aşteptat, o dată cu scoaterea sa la licitaţie de către proprietarul său, să fie vândut pentru o sumă considerabilă (undeva între 200.000$ – 300.000$).

Opinia specialiştilor este că recipientul nu era destinat păstrării vinurilor, poate cel mult transportului, dacă ţinem cont de materialul din care este confecţionat.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi