Hobby

Brand Managerul de la Moët Hennessy Închis pentru Furt

Brand managerul grupului Moët Hennessy, Romain Brunot, a fost închis şi amendat cu 75.000£ pentru furtul de şampanie şi băuturi spirtoase.

În ultimii patru ani acesta şi-a însuşit 400 de sticle de şampanie Krug și 400 de sticle de votca Belvedere, care au fost destinate unor lansări, degustări şi evenimente.

Brunot transfera iniţial sticlele la o pivniţă din partea de est a Londrei, iar ulterior la o unitate de stocare înregistrată pe numele unui prieten.

De asemenea el punea în comenzi vinuri false, cumpărate de la un comerciant, ulterior originalele intrând în colecţia sa. A fost descoperit când cei de la Moët au observat că se întâmplă ceva dubios la unele comenzi.

După intervenţia poliţiei au fost recuperate şampanie şi vodcă în valoare de 50.000 lire sterline, valoarea prejudiciului fiind de 25.000£. Pentru prejudiciu, Brunot a fost amendat şi închis timp de 15 luni, judecătorul care a pronunţat sentinţa motivând-o astfel :

„…a fost un furt calculat și organizat, comis pe o perioadă de patru ani.Valoarea de stoc, furată în perioada respectivă, este de 75.000 £. Aţi întreprins acest furt, în timp ce aţi fost brand manager pentru Krug, la Moët Hennessy. În ciuda poziţia de top şi a responsabilităţii pe care o aveaţi, aţi fost capabil să eliminaţi prin sustragere cantități importante de alcool în defavoarea angajatorilor dumneavoastră, în special după participarea la degustări şi evenimente”.

Pe la noi s-ar zice, când pui lupul paznic la stână… şi ce stână!

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi