Timp Liber

Pocket Wine iPhone App

De la cel incepator, la cel familiarizat cu tainele vinului si chiar pana la cunoscatorul de vinuri, aceasta aplicatie, lansata de Apple pentru iPhone si iPad, este un instrument fabulos, usor de utilizat, pur si simplu informativ, intuitiv si atragator, destinat cu precadere pentru amatorii de vin. In esenta, in aplicatie sunt descrise 6 tipuri de vinuri, utilizatorilor fiindu-le usor sa identifice vinurile cunoscute (sau mai putin intalnite). Trei sunt de culoare alba, ce sunt descrise ca aromate, seci sau complexe iar trei sunt dedicate vinurilor roşii, fiind descrise ca fiind cu arome de fructe, delicate sau puternice.

Printr-un click sau touch pe oricare dintre cele sase optiuni, veti avea acces la o listă lunga de vinuri care se incadreaza in categoria selectata. Pe sectiunea vinuri aromatice, veti gasi unele vinuri precum Riesling, Pinot Gris, Chenin Blanc sau Albarino. iphone011Daca accesati sectiunea vinuri puternice, aici vinuri enumerate includ pe cele din soiurile Shiraz, Cabernet Sauvignon, Zinfandel şi Nebbiolo, asta doar pentru a mentiona cateva dintre ele. Cu un touch pe oricare dintre soiuri, aplicatia va prezenta informatii detaliate despre caracteristicile si tipicitatea varietatii de struguri, inclusiv arome, precum si un scurt istoric, cand se recomanda sa fie consumat, asocierile culinare frecvente. Informaţia este directa, usor de inteles şi nu pare deloc coplesitoare.

In afara de cele sase sortimente diferite, mai exista o optiune care listeaza soiurile de struguri, de la A la Z, începând cu Agiorgitiko si terminand cu Zweigelt, iar cu un simplu click/touch pe oricare dintre soiuri, puteti afla informaţii detaliate despre acestea. Cu ajutorul unei bare de cautare (de genul tool box), se poate cauta mai amanuntit, filtrat, pentru un anume gust sau aroma, o tara sau o anumita regiune. In plus, alimentele nu au fost nici ele uitate. Exista, de asemenea, o pagina cu alimente, totul in sprijinul utilizatorului, pentru a asocia cat mai bine un anume vin cu un fel de mancare.

O altă sectiune, care este de mare ajutor pentru incepatorii in tainele vinului, a fost dezvoltata tinand cont de gusturile si preferintele celui ce acceseaza aplicatia, oferindu-i la inceput o indicaţie despre ce reprezinta categoriile/stilurile de vinificatie si a principalelor tipuri de vin. iphone022Această functie permite utilizatorilor sa creeze un profil unic, bazat pe raspunsurile la un chestionar, unde se vor regasi referiri legate de preferintele sale alimentare. Raspunsurile la chestionar vor fi clasificate de aplicatie, folosind procente, rezultand ce tip de vin se potriveste cel mai bine pe gustul utilizatorului. Chestionarul este destul de bine intocmit, iar aplicatia functioneaza destul de exact, gusturile dumneavoastra in materie culinara reusind sa determine softul sa va sugereze vinurile care vi se potrivesc cel mai bine. Este cu adevarat un portal placut, ce va deschide un orizont interesant in aceasta lume incredibil de minunata a vinurilor.

O recomandam cu incredere utilizatorilor de iPhone, nu numai pentru amuzament, dar si ca un instrument util de familiarizare cu vinurile. Ii veti surprinde placut pe cei din jurul dumneavoastra cu informatiile dobandite, fie ele decat sumare, despre struguri, soiuri, podgorii, vinuri. Nu putem sa va dorim decat sa descoperiti cat mai multe vinuri bune! Pocket Wine App este proiectata atat pentru iPhone cat şi pentru iPad. Costul sau este de 3.59€ pe site-ul itunes: https://itunes.apple.com/ro/app/id373322732.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi