Timp Liber

(p) Casa de Vinuri Cotnari sub Semnul Excelenței

Casa de Vinuri Cotnari, cel de-al doilea mare producător din Podgoria Cotnari, şi-a îmbogăţit la începutul acestui an vitrina cu trofee. Două noi medalii de aur şi cinci medalii de argint, s-au alăturat celor deja existente. Cu o medalie de aur a fost premiată Tămâioasa românească 2011, vin sec din gama Colocviu, la Concursul Internaţional de Vinuri de la Paris şi tot cu o medalie de aur, la Concursul Internaţional de la Chişinău, a fost premiată Tămâioasa Românească 2011, vin demisec, din gama Domenii.

Tămâioasa Românească 2011 din gama Colocviu, medaliată cu aur la Paris, nu a reuşit sa obţină decât medalie de argint la Concursul Internaţional de la Chişinău, din cauza Regulamentului O.I.V., care nu permite ca mai mult de 30% din vinurile aflate în concurs să fie medaliate cu aur. Tot cu medalii de argint, la Concursul Internaţional de la Chişinău au fost medaliate două vinuri din gama Domenii (Fetească Albă 2012 – sec şi Busuioaca de Bohotin 2011 – demisec) şi un vin din gama Colocviu (Tămâioasă Românească 2012 – sec).cvc 006

Cea de a cincea medalie de argint, primită de către Casa de Vinuri Cotnari la Concursul Internaţional de la Paris, a fost acordată tot unui vin din gama Colocviu, respetiv Fetească Albă 2011 – sec. Aceste aprecieri „culese” la Concursurile Internaţionale confirmă ca s-a făcut „un pas cu dreptul” de către noul producător, Casa de Vinuri Cotnari, care a adoptat o noua orientare în ceea ce priveşte obţinerea vinurilor moderne. Vinurile de calitate din noile game, seci şi demiseci, produse acum şi în Podgoria Cotnari, vor reprezenta o amenințare pentru vinurile din import (Chile, Argentina, Australia etc).

S.C. Casa de Vinuri Cotnari S.A.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi