Timp Liber

Nu Mai Beu Niciodata

„Aseară am băut o sticlă de vin Grasă de Cotnari, plină şi numai eu. Nu am împărţit-o cu nimeni. Dacă altădată efectele ar fi fost minore şi ar fi constat probabil doar în ceva doză în plus de energie, de data asta am picat lată. Uhuu. la pământ. Ştiţi sentimentul ăla când te pui în pat, şi deşi stai într-o parte, poziţie care cică ar trebui să fie cea mai confortabilă în cazuri de urgenţe alcoolice, şi totuşi ai senzaţia aia urâtă că eşti agăţat de elicea unui elicopter şi te învârti în gol?

Ei, ieri am experimentat-o din nou. Şi la fel că întotdeauna după o beţie spun aceleaşi vorbe ca un difuzor zgâriat „E ultima oară când mai beau!”Bineinteles ca asta nu se intampla niciodata! Adica da, se intampla…pana data viitoare! Se pare că am uitat un miiiic amănunt înainte să mă arunc cu capul înainte în mrejele licorii lui Bachus, şi anume regula principală înainte de a  te apuca să bei cu entuziasm: mâncarea! Da, trebuie să fi mâncat bine înainte, ori eu degustasem puţin kefir şi vreo 2-3 salatini. Aşa că pe 12 noaptea m-am trezit şi am mâncat un castravete murat! A avut efect, cel puţin stomacul meu nu mai striga libertate din 5 în 5 minute.

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu nici dacă pic în comă alcoolica nu pot vomita.(nota: bineineles ca nu am picat niciodata, ziceam asa, pur teoretic) Deloc! Singura data când am vomitat a fost în urmă cu vreo 6 ani de la un compot de ananas. De atunci nu mai mănânc niciun fel de compot. Şi atât. Cum ziceam, niciodată de la alcool. Orice aş bea: bere, vin, lichior, wiskey, tequila, chiar şi în combinaţii neortodoxe, tot nu merge. Cel mai bun remediu e somnul. Şi am mai auzit şi de o metodă de a sta  culcat care e mai puţin ameţitoare: pe marginea patului, pe o parte, cu un picior atârnat în jos. Serios, e testată de mine aseară şi ori a fost de vină autosugestia ori chiar a funcţionat, pentru că am simţit aşa cum dintr-odată s-a pus stop pe planetă şi s-a oprit şi nici elicea nu se mai învârtea atât de tare!

În altă ordine de idei, mamă, tată, ştiu că citiţi…nu am decât două lucruri să vă spun:

1. Nu mai beau niciodată!
2. Mi-era şi mie dor de Grasa de Cotnari, ştiţi că-i preferata mea!
3. Ştiu că de fiecare dată v-am promis punctul 1. De data asta o să se întâmple!

Iar voi, dragii mei cititori, să nu beţi niciodată mai mult de 1 pahar de vin, hai două, trei! Dar cuuuu măsură, ne-am înţeles? Nea Gică, nu vorbeam cu tine, ştiu că de vechile obiceiuri se scapă greu, aşa că pe tine te iert!”

Multumim pentru colaborare Anei Musat, autoarea articolului (sursa: questioare.com/nu-mai-beu-niciodata).

2 Comentarii

2 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi