Timp Liber

Noul Magazin Budureasca

Deschis recent, mai precis luna trecută, magazinul Budureasca este situat în nordul capitalei, în centrul comercial Băneasa Shopping City – Galeria Feeria. L-am vizitat de cîteva ori de atunci, ocazii perfecte pentru un mic „pitt stop” înainte de drumul spre Valea Prahovei, locul în care, weekend de weekend, o mare parte dintre bucureșteni aleg să-și petreacă sfîrșitul de săptămână, evadțnd din pricina temperaturilor caniculare din ultima vreme.

Și cu ce ai putea să închei o seară deconectantă, alături de prieteni, cu o temperatură suportabilă (sic!), decât cu un pahar de vin! Ideea este că la magazin aveți de unde alege, de la vinuri din gamele premium – Origini, Origini vinotecă, Noble 5, Budureasca premium, până la gamele standard și chiar BIB de 2 și 3 litri, după preferințe și buzunar. Nu uităm să precizăm faptul că milităm pentru consumul de alcool cu responsabilitate!

Iar în încheiere, iată cum frumos exemplifică în doar câteva cuvinte, munca sa la Crama Budureasca, Stephen Donnelly – cel care crează vinurile, denumit și “Vinificatorul Zburător”Budureasca (The Flying Winemaker) sau “The Wine Trouble Shooter”, oenologul ce a petrecut ultimii 21 de ani creând vinuri de succes în California, Anglia, Ungaria, România, Africa de Sud și India: “rolul meu este similar celui deținut de un artist raportat la opera sa, dar acuarelele mele sunt strugurii pe care îi urmaresc și îi selecționez astfel încât să obțin vinuri remarcabile cu arome inedite. Pentru a trăi cu adevărat experiența vinului, avem nevoie invariabil de un vin onest, ale cărui arome vorbesc limba naturalului.”

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi