Timp Liber

Cu Ce Rimează Cezar?

Un răspuns abstract (dar incomplet) ar fi: depinde!
Dar, dacă ne gândim la rime de gradul 1, spre exemplu, am avea câteva: cirezar, firezar, orezar, sau la cele de gradul 2: bizar, cobzar, frunzar şi, de ce nu, la cele de gradul 3: acar, abecedar, … cred că abecedar ar fi cel mai potrivit. Da, Cezar rimează cu un abecedar, un AbeCedar al vinului (mai exact al publicaţiei vinul.ro – revista de specialitate care de mai bine de 9 ani şi 100 de apariţii lunare tipărite a contribuit în mare măsură la schimbarea la faţă a vinului românesc).

Alături de colectivul pe care l-a păstorit, tot ce se regăseşte în paginile revistei vinul.ro – adică miile de articole, analize despre vinuri, noutăţi, crame noi (şi enumerarea ar putea continua mult şi bine), Cezar a reuşit să creeze (voluntar sau nu) o veritabilă comunitate care gravitează în jurul vinului (de la producători, distribuitori, cei din industria Horeca şi până la simpli curioşi în ale vinului), să atragă spre aceasta oameni cu diverse profesii și care, în final, să ajungă să aibă un numitor comun: pasiunea pentru vin. Dar și pentru oameni. Cumva oameni și vinuri, asta ca să fim bine înțeleși.

Iar dacă încă vă întrebaţi cumva despre care Cezar povestim, cum bine aţi intuit, este vorba de Cezar Ioan, editorul primei publicaţii lunare despre vin din România. Cel care şi-a asumat un rol de corifeu în lumea vinului românesc. Vrea nu vrea, trebuie să accepte şi să se obişnuiască cu asta! Capisci?

oenolog-ro-vinul-ro-cezar-ioan-revistaDe ce? Pentru că sunt mulţi cei care îi datorează (direct sau indirect) cel puţin cultivarea pasiunii pentru vin, pentru civilizaţia clădită în jurul licorii dintr-un pahar, cea care ne însoţeşte cumva inerent (în principalele momente ale existenţei noastre), în călătoria noastră prin viaţă.

Chiar dacă n-ai habar despre vinuri, dar ai apucat cumva să frunzăreşti una dintre revistele vinul.ro, tot ţi s-a înfiripat o brumă de curiozitate şi dorinţă de a afla mai multe despre ceea ce înseamnă un vin. Ar fi multe de povestit despre Cezar dar aşa cum îl ştim, îi place să fie modest, sufletist, jovial, un veritabil narator, cu o bogată zestre de poveşti, povestiri şi amintiri (cu şi despre vinuri). Îi dorim mult succes în tot ceea ce întreprinde, numai vinuri bune, iar dacă ar mai fi ceva de spus, i-aş spune doar atât:
Cezar, keep walking!
P.S. – precizare:
acest articol nu este o odă, vreo osana sau pledoarie pentru Cezar, ci doar o simplă și pură constatare a unei stări de fapt. Cum spuneam: Cezar, keep walking!

24 Comentarii

24 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi