Timp Liber

Clubul de Vinuri, între Loisir și Necesitate

Totul pleacă iniţial de la o simplă curiozitate, poate de la dorința de loisir. Dar dacă sunteţi adeptul consumului de vin responsabil, atunci, pentru a reuşi să înţelegeţi exact ce se ascunde în spatele unui vin bun, ar trebui să luaţi în considerare aderarea dumneavoastră la un club de vinuri.

Şi atunci, hai să ne alăturăm unui club de vinuri!…Sună atrăgător şi interesant! Dar care ar fi clubul căruia ar trebui să ne alăturăm? Este un club de vin potrivit pentru tine şi aşteptările tale? Îţi oferă într-adevăr cele mai bune vinuri de pe piaţă? Îţi poate asigura, în timp, bagajul de cunoştinţe necesar înţelegerii şi aprecierii vinurilor la adevărata lor valoare? Răspunsul nostru este cu certitudine: da!

Clubul de vinuri poate fi de fapt o alegere excelentă pentru o persoană care vrea să se familiarizeze, să cunoască şi să experimenteze stiluri de vinificaţie, soiuri, vinuri din regiuni, podgorii, ţări sau continente diferite, dar nu are timpul necesar pentru a le căuta în magazinele de vinuri locale sau online şi mai ales nu are oportunitatea să-i fie explicate, să le discute, să le compare şi eventual asocieze corespunzător din punct de vedere culinar.

Doar simpla cunoaştere a vinurilor locale şi faptul că sunt cumpărate în mod regulat nu reprezintă cel mai bun mod de a învăţa ceva nou despre vinuri. Dar dacă alternativa din viaţa dumneavoastră (extrem de ocupată suntem convinşi) vă permite doar achiziţionarea unei sticle de la cel mai apropiat magazin alimentar, ei bine, atunci, trebuie să aderaţi la un club ce promovează arta şi cultura vinului.

vade1În străinătate, cele mai multe crame sau întreprinderi vinicole au cluburi de vin asociate și membrii lor, inclusiv un program lunar de întâlniri şi degustări. Tipurile de cluburi de vinuri s-au schimbat şi s-au adaptat în permanenţă. Acum oferă servicii personalizate, se delimitează inclusiv prin diferite modalităţi de aderare, prin valoarea vinurilor prezentate periodic, prin varietatea de teme, de asocieri ale vinurilor cu preparatele culinare.

Mulţi s-ar întreba dacă există o diferenţă între vinurile ieftine şi cele scumpe? Categoric da! Iar unul din avantajele de a fi membru într-un asemenea club de vinuri este de a vedea, de a simţi, de a trăi efectiv aceste emoţii, a înţelege şi învăţa diferenţele, a le deosebi şi căuta în permanenţă ceva mai bun, ceva aproape perfect. Totul ţine de imaginaţia, gustul şi satisfacţia noastră la un moment dat.

Un alt avantaj al clubului de vinuri este legat de faptul că pentru membrii săi poate asigura, prin intermediul unui distribuitor, vinuri la prețuri foarte bune şi garanţia că acel vin a fost păstrat în condiţii corespunzătoare. O dată pe lună, o seară, într-o companie elegantă şi rafinată, cu somelieri ce au grijă să va explice vinurile şi tot ceea ce înseamnă cultura vinului, câteva clipe ce pot deveni o modalitate elegantă de a evada din cotidian şi de a avea ocazia să cunoaşteţi vinurile la adevărata lor valoare. Unde? În cadrul clubului de vinuri!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi