Timp Liber

Câștigă un Vin Aniversar Sfântul Gheorghe Cupola Sanctis 2010

Crama Oprișor şi Oenolog.ro îţi oferă şansa să câştigi pentru tine sau pentru cineva drag un vin în ediție limitată, din gama Cupola Sanctis, ce se dorește a fi un demers care să reprezinte o plecăciune în fața celui mai adânc și intim aspect al Olteniei Profunde: credința. Pentru fiecare sărbătoare importantă a creștinătății, s-a dorit să aveți pe masă vinuri create cu pioșenie, cu o semnificație aparte, așa cum este și vinul ce marchează sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruință, în fiecare an pe data de 23 aprilie.

Premiem trei dintre participanţii la concursul nostru cu vinul Sfântul Gheorghe, în ediție limitată de la Crama Oprișor. Nu trebuie decât să dați share pe Facebook acestui articol, pe pagina unui prieten/rudă/cunoștință care poartă numele sau derivate ale numelui Gheorghe și să înscrieți la rubrica comment (din finalul acestui articol) cu: st-sf-ghe-161-x-600_galprinumele, prenumele și link-ul paginii proprii de Facebook. Concursul se adresează persoanelor cu vârsta de 18 ani împliniţi şi se desfăşoară în perioada 11 – 16.04.2013. 

Câștigătorii se vor desemna prin tragere la sorţi, cu ajutorul aplicaţiei random.org și vor fi anunțați în data de 17.04.2013. Premiul I – 3 sticle de vin Sfântul Gheorghe, premiul II – 2 sticle de vin Sfântul Gheorghe, premiul III – 1 sticlă de vin Sfântul Gheorghe.  Ulterior se va mai trage o dată la sorți (numai pentru cei trei câștigători), în vederea stabilirii ierarhiei finale (locul 1,2,3)

Sfântul Gheorghe, din gama Cupola Sanctis, este un vin roșu sec, produs în anul 2010 într-o ediție limitată, creat de oenologul Liviu Grigorică, fiind un cupaj din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, un vin cu personalitate, puternic, cu arome pătrunzătoare, directe, de vișine, cireșe coapte, completat de note de vanilie și condimente. Un postgust suficient de lung, caracterizat prin rotunjime și catifelare a taninilor, ce te surprinde la fel de plăcut. Sfântul Gheorghe Cupola Sanctis 2010 poate fi achiziționat și online, la prețul promoțional de 59.52 lei, de pe site-ul vinpenet.ro.

“Sfântul Mucenic Gheorghe s-a născut în Capadocia, Turcia, din părinți creștini. A trăit în vremea împăratului Diocletian (sec. al IV-lea). Datorită vitejiei și victoriilor sale, ajunge conducător de armată. În anul 303, împăratul Diocletian va începe lupta împotriva creștinilor. Au fost dărâmate lăcașuri de cult, interzise adunările creștinilor, arse cărțile sfinte, iar cei ce refuzau să aducă jertfa zeilor erau uciși. În fața acestei situații, Sfântul Gheorghe nu se ferește să-și mărturisească credința în Hristos, motiv pentru care va fi întemnițat. icoanaVa fi supus la diverse chinuri: loviri cu sulița, tras pe roată, îngropat în var, lespezi de piatră puse pe piept, dar nicio tortură nu l-a făcut să renunțe la credința sa.

Cei prezenti la aceste suferințe, uimiți de faptul ca Sfântul Gheorghe a rămas nevătămat și că a înviat un mort, au renunțat la credința păgână și au primit credința în Hristos. Minunea învierii celui decedat, a convins-o și pe împărateasa Alexandra, soția lui Diocletian, să îmbrățișeze creștinismul. Sfântul Gheorghe a fost ispitit cu onoruri pentru a jerfi zeilor, dar aceste încercări au fost zadarnice. Pentru ca nu a lepădat credința în Hristos, Sfântul Gheorghe este condamnat la moarte prin decapitare, în ziua de 23 aprilie 304, rămânând de atunci zi de prăznuire” (sursa: crestinortodox.ro).

25 Comentarii

25 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi