Timp Liber

Angels Wine Tower

Radisson Blu Hotel, situat chiar lângă aeroportului din Zurich, Elveția, are un wine bar sub formă de turn, înalt de 15 metri, situat în atriumul central.  Deschis cu ceva vreme în urmă, prin februarie 2009 mai exact, turnul (ce cântărește în jur de 27,5 tone) a fost proiectat de americanii de la Jeremy Thom Productions şi construit de către englezii de la ES Group Ltd. din Londra.

Ce este interesant și atrăgător la acest wine bar se întâmplă exact în momentul când se comandă un vin sau o sticlă de șampanie. Există personal care zboară efectiv către vinul comandat, în sus şi în jos, spre locul unde se află stocat, realizându-se și un veritabil spectacol pentru  clienții din celor două restaurante deservite de către Flying Angels, ce au astfel parte de veritabile momente emoționante și electrizante.

Îngerii zburători sunt conduși discret de o secvență de LED-uri direct către sticla pe care trebuie să o aducă, fiind echipați corespunzător cu hamuri și legați la un cabestan ce este coordonat de un computer. angelÎn plus, acești îngeri sunt instruiți special, având și sarcina de a-i delecta pe oaspeţi prin executarea unor mișcări acrobatice la intervale regulate.

Cu un cost de construcţie, de aproximativ 4 milioane de franci elvetieni, turnul este format din 38 panouri din acril cu 213 compartimente transparente, pregătite să stocheze vin și șampanie din 14 ţări reprezentative producătoare de vinuri.

Secțiunile respective din plexiglass au și un sistem de răcire, asigurându-se astfel că toate vinuri sunt depozitate și păstrate la temperatura ideală. Valoarea totală a vinului din turn este aproximativ 220.000 CHF, iar preţurile variază de la 38.50 CHF la 1.250 CHF pentru o sticlă.

Vă recomandăm să nu ratați o experiență electrizantă și incitantă dacă vă aflați pe aeroportul din Zurich, alături de un pahar de vin, îngerii zburători ce levitează parcă printre buteliile de vinuri și șampanii, dar mai ales alături de o melodie perfectă care să va acompanieze în căști. Bineînțeles tot despre îngeri! Melodie ce o veți putea asculta live la București, pe 27 iulie, la festivalul Rock the City 2013 (de aici vă puteți procura biletele). And Angels Fly, to serve you wine!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi