Un nou studiu, citat de publicaţia thedrinksbusiness.com, a constatat faptul că bărbaţii sunt susceptibili de a bea mai puţin atunci când se căsătoresc, comparativ cu femeile, ce încep să aibă tendinţa să crească aportul de alcool.
O echipă condusă de Corinne Reczek, profesor asistent de sociologie la Universitatea din Cincinnati – SUA, a analizat datele colectate într-o perioadă lungă de timp, aproximativ 47 de ani, de la 5.000 locuitori din Wisconsin ce au absolvit liceul în 1957.
Studiul a examinat atent obiceiurile oamenilor, inclusiv cum sunt afectaţi aceştia de divorţ, observându-se că bărbaţii, în această situaţie, încep să bea mai mult, comparativ cu femeile, care reduc aportul de alcool.
Potrivit studiului femeile căsătorite consumă în medie de 9 ori băuturi alcoolice pe lună, comparativ cu media de 6.5 pe lună pentru cele care au divorţat. Bărbaţii căsătoriţi consumă, în medie, de 19.2 băuturi pe lună, faţă de 21,5 consumate de omologii lor ce au divorţat sau sunt singuri.
Indiferent de starea lor civilă, studiul a constatat că bărbaţii beau mai mult decât femeile, sugerând faptul că după căsătorie, cuplurile tind să se alinieze la obiceiurile de a consuma împreună băuturi alcoolice.
Oferind o concluzie pentru studiile sale, echipa rezumă: „rezultatele noastre calitative ale studiului sugerează că acest lucru se întâmplă deoarece bărbaţi introduc asta în comportamentul de cuplu şi solicită femeiilor să consume băuturi alcoolice alături de ei, iar pentru cazul în care femeile au divorțat, acestea pierd influenţa bărbaţilor, astfel reducându-se frecvenţa consumului de alcool după dizolvarea căsniciei.” (foto: forladiesbyladies.com & ylift.blogspot.ro)
Despre acest subiect a mai scris aici şi costachel.ro.