Sanatate

Despre Consumul Băuturilor Fermentate Liniștit

Din păcate, se pare că la noi tradiția consumului de băuturi dubioase continuă. Mai ales de sărbători. Și cum le poți cumpăra direct, nestingherit din comerț, din orice supermarket sau magazin de cartier, să nu mai zic de magazinele de la țară (unde găsești “biblioteci“ de PET-uri la 2 litri umplute cu tot felul de băuturi, care mai de care mai “apetisante” – numai prin prisma faptului că sunt ieftine), avem tabloul complet. De ce să dai bani pe o sticlă de vin de 0,7l când ai la 2 l ceva deosebit, mai exact ieftin și mult! Ce este mai grav, România se pare că este singura țară din UE unde se mai permite fabricarea acestor așa zise băuturi care se mai numesc și “fermentate liniștit”. Normal, dacă nu le deranjează nimeni! Fermentează liniștit și ele, ce să facă! Despre producătorii lor, ce “fermentează liniștiți” niște cocktail-uri chimice (în niciun caz din vreun must de struguri) și care efectiv nu mai au nicio legătură cu băuturile alcoolice clasice, numai de bine.

Spre exemplificare, pe eticheta unei astfel de băuturi, printre nenumărate chimicale, scria că are sub 1% suc de struguri! Serios? 1%? Pardon, sub 1%? Bun domle așa, ieftin și bun! Bei la crâșmă și mori acasă. Sau între timp de ficat, dacă esti atât de prost și lacom încât să consumi așa ceva. Și nu mai miră pe nimeni că aceste bauturi se vând foarte bine. vin-la-pet-2lSuperofertă! Ce este mai grav, producătorii de băuturi “fermentate liniștit” nu plătesc accize la stat (deoarece mai nou așa prevede legislația), ceea ce face ca zeci de milioane de euro să nu ajunga la buget, ci în buzunarele lor.

Totodată, expertii laboratorului oficial al Uniunii Europene au prelevat probe de la cinci companii ce produc astfel de licori bahice, iar concluzia este una dură: nouă sortimente sunt falsificate. Recapitulăm: rezultatele laboratorului oficial al Uniunii Europene arată că producătorii de BFL-uri (băuturi fermentate liniștit) vând la sticlă, pe post de vin, apa exogenă, zahăr și alcool din trestie de zahăr sau porumb. E cazul să avem totuși grijă ce bem. Cu simplu click aici veți vedea ce spune dr. Șerban Damian, nutriționist sportiv la Centrul de Nutriție Superfit, despre consumul de băuturi de proastă calitate. Vă dorim numai vinuri bune și adevărate! (Sursa: nutritionist.info)

4 Comentarii

4 Comments

  1. Pingback: Oenolog.ro - Muscatel nu face parte din categoria BFL

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi