Sanatate

Despre Beneficiile Vinului Roșu

Oamenii de știință expun de ceva vreme beneficiile pentru sănătate ale vinului rosu. Chimiştii au descoperit recent compuși sub forma a 23 molecule noi în vinul roșu, fapt ce ar putea însemna că există virtuţi și beneficii terapeutice suplimentare pentru sănătate. Conf. univ. dr. Cédric Saucier, care conduce Laboratorul de Oenologie al UBC Okanagan, a petrecut ani buni în încercarea de a determina ceea ce se întâmplă cu adevărat în paharul de vin roșu.

Descoperirea recentă – în parteneriat cu cercetători de la Universitatea din Adelaide/Australia – furnizează un profil mai complet al moleculelor deja cunoscute a fi prezente în vinul roşu și care au efecte benefice asupra sănătății noastre. Ceea ce au găsit sunt niște compuşi noi, în număr de 41, dintre care 23 nu fuseseră detectați niciodată în vinul roşu.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne concentrăm pe extractul de vin, astfel încât am reușit să examinăm fiecare moleculă individual şi să creăm o amprentă a acesteia”. Se mai afirmă că s-ar putea ajunge la noi descoperiri medicale şi probabil beneficii mai concludente ale consumului de vin cu moderație. resveratrol2Cele 23 molecule nou descoperite sunt strâns legate de resveratrol, o substanţă chimică din vin regăsită în pielița strugurilor roşii, cunoscută deja pentru efectele potenţial benefice de prevenire a unor afecțiuni și a îmbătrânirii.

„Aceste molecule sunt susceptibile de a avea proprietăţi biologice foarte interesante şi pot contribui la dezvoltarea de noi medicamente în viitor”. Cercetătorii mai precizează faptul că fiecare dintre aceste molecule trebuie să fie analizate şi evaluate complex, acesta fiind doar începutul unor studii și experimente ce se vor derula pe mai mulți ani. (Studiul a fost recent publicat în onlinelibrary.wiley.com; credit foto: sitn.hms.harvard.edu)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi