Nou

Tenuta dell’Ornellaia 2004

Bolgheri este una dintre cele mai prestigioase zone viticole din Italia, ce și-a creat o reputatie datorită terroir-ului său asemănător cu cel din Bordeaux, fiind renumită pentru asamblajele sale roșii cum ar fi Sassicaia și Ornellaia.

Accentul principal al DOC Bolgheri este importanța terroir-ului, din acest motiv vinurile Bolgheri Rosso și Bolgheri Superiore sunt etichetate fără menționarea soiurilor de struguri ce stau la baza vinului, zona fiind considerată mai importantă decât soiurile de strugure.

Ornellaia 2004 (ce are în compoziția sa Cabernet Sauvignon 60%, Merlot 25%, Cabernet Franc 12% și Petit Verdot 3%) este un vin evoluat interesant, frumos, cu o culoare roșu rubiniu intens și ușoare tente violete, cernelos, dens. Tenuta dell'Ornellaia 2004

După o decantare corespunzătoare (de minim 2 ore) începe să-și trădeze secretul său bine ascuns, aromele de fructe coapte fiind complexe, ireale parcă, completate de ciocolată neagră, piele, tabac, condimente, vanilie, într-un mix fin, elegant.

Gustativ este foarte fin, mătăsos, taninurile sale liniștite fiind delicate, dezmirdând frumos papilele gustative, completând prin notele de fructe roșii, caramel și condimete. Final lung, persistent, pe care nu-l poți uita prea curând. Înainte de îmbuteliere a fost maturat 18 luni în baricuri de stejar (într-un procent de 70% vase noi).

Evoluat frumos, la mai bine de 10 ani de la momentul facerii sale, se ține bine pe la 94-95p. Comparativ cu ceilalți ani, este posibil ca procentul mai mare de Cabernet Franc să fie vinovat de buchetul său complex și persistent.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi