Nou

Les Hauts de Smith Blanc 2013

Les Hauts de Smith este cel de-al doilea vin de la Chateau Smith Haut Lafitte, cramă situată în zona Bordeaux, Graves / Pessac – Léognan. În anul de grație 1842, Duffour – Dubergier, primarul orașului Bordeaux și un viticultor pasionat, a moștenit Chateau Smith Haut Lafitte de la mama sa și a adus vinul obținut aici la o calitate remarcabilă, fapt confirmat și de către compania Louis Eschenauer, cea care se ocupa cu distribuția de vinuri pe tot mapamondul, la începutul secolului al XX-lea.

Revenind în vremurile noastre, mai exact prin anii ‘90, Daniel Cathiard a cumpărat propritatea, alăturându-se listei celor care au deținut acest domeniu cu tradiție. Cathiard a combinat tehnicile de vinificație moderne și a experimentat diferite metode de vinificație mai mulți ani, pentru ca în final să obțină vinurile care astăzi sunt faimoase peste tot în lume. Printre metodele sale regăsim utilizarea îngrășămintelor organice pentru vie, utilizarea vaselor din lemn pentru fermentare și maturarea pe drojdie în butoaie (batonnage).

Les Hauts de Smith Blanc 2013 (100% Sauvignon Blanc), este un vin alb sec, ce afișează o culoare galben pai, învăluit de nuanțe discrete de verde deschis. Nasul său este foarte deschis, cu note de piersică albă, caise, mango, amestecate cu note de flori de salcâm și tente dulcege de vanilie. Chateau Smith Haut Lafitte Les Hauts de Smith Blanc 2013

Atacul său de simte vibrant, regăsind ananas, pere, iasomie, note minerale (un mix intens și interesant), completat de note ușor picante, dar fine. Este susținut bine de aciditate și corpul vinului, printr-un echilibru subtil și elegant.

Corpolent pe alocuri, este un vin cu personalitate, cu final lung, în care notele de citrice și grapefruitul sunt acolo unde trebuie. Vinul pare încă tânăr, are potențial interesant de evoluție pentru un vin alb, dar să nu uităm totuși, vorbim despre Chateau Smith Haut Lafitte. Îi acordăm 92p și îl încadrăm în categoria vinurilor pe care vi le recomandăm și ar trebui încercate.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi