Degustari

Busuioacă de Bohotin 2018 Demidulce

Postat in

Pentru iubitorii de vinuri aromate, regăsim în portofoliul Casei de Vinuri Cotnari acest vin demidulce, poziţionat în gama Domenii.

Obișnuiți deja cu Busuioacele seci şi demiseci din gamele Colocviu și Domenii, această Busuioacă de Bohotin se prezintă cu o culoare roz pal și cu arome proaspete ce amintesc de căpșuni, frăguțe, busuioc roșu și trandafiri de dulceață.

Gustativ domină notele uşor dulcege, cu arome delicate trandafir, frăguţe, bine echilibrate de notele de citrice, susținute de o aciditate ridicată, perfectă cât să răsfeţe niște deserturi uşoare sau chiar frigărui de pepene galben, asortate cu brânză halloumi, răsucite pe grătar la un jar molcom, într-o după-amiază caldă de octombrie.

Pe final său, vinul aduce şi un strop de grapefruit, ce-l definește elegant și te trimite parcă cu gândul să mai pui niște vin în pahar.

Trebuie musai să fie bine răcit, pentru a-l pune în valoare cât mai bine. Dacă ar fi să-l analizăm după preț și poziționare, este un vin dintre cele cu un raport calitate-preț foarte bun.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version