Gastronomie

Merlot Notorius 2007 cu Frigărui de Porc la Grătar

Chiar dacă iarna şi-a intrat serios în drepturi (în unele locuri chiar prea serios am zice) şi vara nu prea se întrezăreşte prea curând la orizont, frigăruile la grătar au o savoare şi un farmec aparte şi-n acest anotimp rece.

Legumele folosite sunt cele clasice, ceapă, roşii, ardei graşi (acum din supermarket). Pulpa de porc a fost tăiată cubuleţe, alternând pe beţele de bambus cu legume şi bucăţele de cârnăciori (cabanoşi, olteneşti, ce aveţi la îndemână). Carnea, în prealabil, a fost ţinută de seara într-un baiţ, format din condimente pentru carne la grătar, un pahar de vin, boia dulce.
Am completat acest tablou gastronomico-hivernal cu un partener adecvat şi de nădejde: Merlot Notorius 2007 de la Cramele Rotenberg. Despre Merlot Notorius 2007, produs în zona Ceptura (DOC Dealu Mare) s-a scris şi se va mai scrie, evoluţia sa la sticlă fiind promiţătoare, în timp reuşind să se desăvârşească tocmai pentru a-i descoperi noi valenţe. Lângă vânat sau preparate de carne roşie la grătar nu poate fi decât binevenit. Cum s-a dovedit şi alături de frigăruile de porc la grătar.

Combinaţia devine cu adevărat reuşită dacă frigăruile le aşezăm lângă o garnitură din ciuperci pleurotus marinate (spălate bine, fierte 20-25 de minute, apoi tăiate fideluţe mai mari şi călite încă 10 minute într-un wok, sărate după gust, amestecate cu un mujdei slab de usturoi şi condimentate cu puţin piper şi busuioc măcinat).

Poftă bună!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi