O tigaie tip wok, face veritabile minuni!
Mai ales în cazul ficăţeilor de pui traşi la tigaie, stropiţi neapărat cu un vin bun, românesc.
După ce spălaţi bine, bine ficăţeii de pui, îi lăsaţi să se odihnească un pic.
Ceapa o veţi aranja tăiată solzişor, călită într-un strop de ulei (2-3 linguri), peste care aruncăm ulterior şi ficăţeii.
Apoi completăm cu vreo 2-3 ardei capia şi 2-3 ardei graşi, tocaţi binişor, roşii proaspete decojite, cu mare grijă tăiate, sare, un strop de piper, boia dulce, după gust.
La final şi nişte usturoi tocat nu trebuie să lipsească, lângă câţiva stropi de vin turnaţi în tigaie (1/2 pahar), ce vor înviora frumos preparatul nostru.
Şi să nu uităm pătrunjelul proaspăt, tocat şi presărat pe ficăţei după ce am oprit focul.
Iar ca să fie cu adevărat o masă românească, o porţie de mămăliguţă fierbinte va sta tare bine în farfurie lângă ficăţeii noştri.
O reţetă simplă, rapidă, gustoasă şi savuroasă.
Musai langă un vin premium românesc!
Şi aici ne-am gândit la o Fetească Regală, 2011, produsă de Casa Olteanu – Crama Gramma, un vin sec ce se potriveşte perfect, bine, bine răcit.
Despre Gramma – Fetească Regală sec 2011, veţi găsi mai multe repere enologice, doar cu un simplu click, exact aici. Poftă bună!